Subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen runt niet alleen een succesvol zwembad en sporthal, maar is daarnaast betrokken bij veel maatschappelijke projecten.

Zo zijn ze al jaren deelnemer én ambassadeur van de maatschappelijke beursvloer in Maastricht, waar stichtingen en organisaties matches maken met lokale bedrijven. Hierbij maken cliënten van o.a. sociale werkplaatsen bijvoorbeeld kerstballen als decoratie voor in het zwembad en mogen ze in ruil met de groep gratis komen zwemmen bij Mosaqua. Ook ondersteunen ze diverse goede doelen zoals het Ronald McDonald Huis dat ieder jaar de opbrengst van het “hondenzwemmen” als donatie ontvangt.

Bij de werving van nieuw personeel krijgen mensen vanuit het sociaal domein een kans om werkervaring bij Mosaqua op te doen en biedt Mosaqua bij hun technische dienst onderkomen aan een 5-tal personen die werkzaam zijn in de groenvoorziening op verschillende locaties in het Heuvelland. Ter compensatie voor het gebruik van deze ruimte worden er enkele werkzaamheden verricht in de groenvoorziening binnen en buitenom het terrein van Mosaqua.

Mosaqua levert graag een bijdrage aan de Quiet Community, zodat ook deze bijzondere doelgroep kan genieten van een dagje in het subtropisch zwemparadijs.

Eigenlijk niet meer dan logisch, dat ik met ons personeel me ook graag wil inzetten voor de Quiet”; zegt Bertil Kaanen, directeur van Mosaqua én Maastrichtenaar. “Niet alleen zijn Quiet members net zoals iedereen van harte welkom om te zwemmen, wij willen ze ook graag een hele dag verwennen.” 

Bertil tot slot: “Ik daag al mijn collega-ondernemers uit om ook eens na te denken, hoe je mensen die het iets minder hebben dan wij kunt helpen. Ik weet in ieder geval dat je via de Beursvloer en nu ook weer de Quiet daarvoor met weinig tijd, geld en energie, héél makkelijk kunt bijdragen.”

Voor 2018 stelt Mosaqua 5 pakketten beschikbaar bestaande uit: entree met voor iedereen een menu bestaande uit frites, saus, een frikandel of kroket en een ijsdrank. (max. 5 personen) .