Fotografie: Mirella Beau | Tekst: Christine Slurink-Schotman

Vriend van Quiet: Sleepdienst en zwaar transporteur MULLER DORDRECHT

Steeds meer Dordtse bedrijven bieden de Quiet-members hun product of dienst aan. Daarnaast zijn er ook bedrijven die Quiet steunen met een geldbedrag. Muller Dordrecht is daar een mooi voorbeeld van. Mede dankzij hun financiële bijdrage kan Quiet voortbestaan.

Sleepbedrijf Muller
Sinds 1918 versleept Muller Dordrecht alles wat drijft, zowel binnengaats als buitengaats. Daarnaast is het familiebedrijf uit Dordrecht specialist in het vervoeren van zware, volumineuze ladingen. Met een team van professionals, eigen vloot van sleepboten, duwboten en zwaar lading pontons is het voor Muller elke dag een uitdaging om de meest complexe transporten uit te voeren voor haar klanten. ‘When your transport seems to be impossible, our job is just getting started’. Tenslotte is Muller ook actief in havensleepwerk, bergingen en ijsbreken.

‘Daar moeten we wat aan doen’
Via familie maakte het bedrijf kennis met Quiet. ‘Als echte Dordtse familie zijn wij begaan met Dordrecht’, aldus Bram Muller. ‘Bovendien zijn we uit sociaal oogpunt ook begaan met de minder bedeelden. Als land staan we internationaal geregistreerd als welvarend, maar er blijkt nog steeds veel verborgen armoede te zijn en zo ook in Dordrecht. Daar moeten we wat aan doen!’

Vriend van Quiet
Zodoende is het bedrijf ‘vriend’ van Quiet geworden. Dit houdt in dat ze jaarlijks een financiële bijdrage leveren aan Quiet Drechtsteden. De donaties van de vrienden van Quiet zorgen ervoor dat de organisatie kan blijven bestaan.

Op de vraag hoe Muller de toekomst van Quiet ziet, antwoordt Bram Muller: ‘Het ideaal zou zijn als het werk van Quiet niet meer nodig is. Maar als dat wel zo is, dan hoop ik dat er voldoende partijen zijn die zich aanmelden voor donaties.’