Zin in een spannende muzikale avond? Een avond met blues, soul of jazz? Ga dan naar Paradox (Telegraafstraat 62, Tilburg). Er zijn mooie aanbiedingen voor de Quiet Community-leden. Kies maximaal twee voorstellingen uit de lijst en ontvang per voorstelling twee gratis consumpties per persoon. Als Community-lid kun je iemand meenemen. Je ontvangt dan vier consumpties, twee per persoon. Maar er kunnen meerdere mensen naar hetzelfde concert gaan, dus bijvoorbeeld tien consumpties bestaande uit diverse huishoudens.

Vrijdag 6 mei: Tutu Puoane Sextet: jazz/soul die je raakt, aanvang 20u30

Tutu Puoane is één van de tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse internationale muziekscène. Ze werd geboren in Zuid-Afrika en verhuisde naar Europa in 2002. Ze verbleef twee jaar in Nederland en vestigde zich in 2004 definitief in Antwerpen. Om haar eerste decennium in verblijf in stijl af te ronden, ging zij op zoek naar een extra feestelijke jazzy sound. Om die reden voegde ze aan haar vertrouwde kwartet twee blazers toe. Met dit zestal mixt Tutu Puoane alle muziek die haar beïnvloed heeft tot een eigen, vertrouwd aandoend geluid. Soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves en spannende scatsolo’s… Tutu Puoane laat je lachen, ze ontlokt hier en daar een traan, ze laat je dansen en meezingen. iLanga (de zon) is dan ook de perfecte titel voor haar nieuwe cd! Interesse? Reageer snel via info@quiet-archief.nl.

Vrijdag 20 mei: Grensverleggend, Reinier Baas vs Princess Discombobulatrix, aanvang 20:30u

Gitarist en componist Reinier Baas is één van de belangrijkste aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. Als bandleider staat hij sinds 2010 aan het hoofd van ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’.Het tweede album Mostly Improvised Instrumental Indie Music werd in 2013 bekroond met een Edison. In opdracht van het North Sea Jazz Festival 2015, schreef gitarist en componist Reinier Baas zijn suite “Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix”, waarmee hij vanaf mei 2016 op tour is, een jazz-suite met modern-klassieke invloeden. De bezetting bestaat dan ook voornamelijk uit jazz-musici, die zich ook op klassiek gebied kunnen doen gelden, zoals de klarinettisten David Kweksilber en Joris Roelofs. Interesse? Reageer snel via info@quiet-archief.nl.

Zaterdag 21 mei: Ruim baan voor de blues, Anton Goudsmit & The Houdinis: BLUES, aanvang 20u30

De Houdini’s en Anton Goudsmit hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke zoektocht naar muzikale ellende in de breedste zin des woords. Een project van zeven Noord/West Europese jazzmuzikanten, om achter de ware aard van de blues te komen. Een programma vol jankende gitaren en scheurende blazers, en met de eeuwige vitale groove, die zo kenmerkend is voor de Houdini’s. De Houdini’s rusten niet voor ze zich in het zweet gewerkt hebben om de blues omgekeerd evenredig links dan wel rechts maar desalniettemin midden vanuit het hart te doorgronden. Interesse? Reageer snel via info@quiet-archief.nl.

Vrijdag 27 mei: Indringende jazz met Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet, aanvang 20u30

In samenwerking met het International Gipsy Festival (20ste editie) is een dag voor het festival traditioneel de opmaat van het festival in Paradox. Deze keer een concert van de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh. Deze in Damascus geboren muzikant was voor de burgeroorlog wisselend woonachtig in Damascus en New York. Hij speelt deze avond in Paradox met Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet. Beiden kennen elkaar natuurlijk al jaren en delen een heerlijke band: Gatecrash. Als duo speelden zij in Paradox als opmaat van het Festival Mundial in 2014. De samenwerking met Kinan Azmeh als trio is een zeer bijzonder muzikaal avontuur. Niet te missen! Interesse? Reageer snel via info@quiet-archief.nl.