Eerder dit jaar lieten we het al weten: toenmalige voorzitter Stefan Jansen en penningmeester Paul de Kok hadden hun aftreden als bestuursleden van Quiet Tilburg bekendgemaakt. Een aderlating sowieso, maar we hebben twee ervaren krachten gevonden die met nieuw elan en veel enthousiasme de bestuurstaken hebben overgenomen. Patrick Stalpers is onze nieuwe bestuursvoorzitter, Martijn de Bont de nieuwe penningmeester. De foto hierboven is die van voorzitter Patrick Stalpers, hij stelt zich graag aan iedereen voor:

Beste vrijwilligers, medewerkers, sponsoren, donateurs en andere Quietteers,

Na een periode van oriënterende gesprekken met het bestuur, mocht ik per 1 juli de voorzittersrol overnemen van Stefan Jansen.

Al langere tijd had ik het verlangen om weer ‘iets’ op vrijwillige basis te gaan doen voor de Tilburgse samenleving. Na 25 jaar diverse commissie- en bestuursrollen te hebben vervuld in de Carnavalsstichting Tilburg en als Vertrouwenspersoon bij HC Tilburg, mocht het van mij dit keer een hele andere kant op gaan.

En hoewel armoedebestrijding en kansenongelijkheid, aanvankelijk bij mij niet direct top of mind onderwerpen waren, triggerden ze me wel. Daarnaast trok de organisatie Quiet al langere tijd mijn aandacht. En hoe meer ik me verdiepte in het onderwerp, des te meer ik gevoel kreeg hier iets te willen gaan doen. Ik ben een mensenmens, een verbinder en versterker, die zich graag inzet voor mensen die het minder getroffen hebben.

Werken vanuit vertrouwen en het verzachten van problemen, kan een start betekenen van een meer menswaardig bestaan. Quiet wil een plek zijn waar mensen groeien in vertrouwen en nieuwe stappen kunnen zetten in leven en werk. Dat spreekt me erg aan, want deze laatste aspecten spelen ook in mijn huidige werkveld een grote rol. Verzachten, maar ook versterken!
Hierin denk ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Want alles draait om mensen en hoe we met elkaar samen werken. Of het nu gaat om serviceclubs, donateurs, sponsoren, zzp-ers of andere partijen die ons ondersteunen; zonder members, medewerkers en zonder de vele handjes van onze vrijwilligers kan Quiet simpelweg niet bestaan.

Ik ben geboren en getogen in Tilburg, een echte Kruik, 51 jaar jong (zo voel ik me). Als zoon van een bakker ben ik opgegroeid in de wijk Loven Besterd tussen de kratten met brood, de winkel, ovens en de bakkerij. Inmiddels woon ik in Zorgvlied met Floor en onze 4 kinderen, waarvan er 1 zoon inmiddels uitgevlogen is en op kamers woont in het Wilhelminapark. Onze dochter zit op het Odulphus Lyceum en de jongste twee (jongens) nog op de Christoffel. Werken doe ik vanuit Hilvaria Studio’s onder de bedrijfsnamen: Loopbaankamer en Hartenkoning.

Als zelfstandig ondernemer en betrokken Tilburger hoop ik de komende jaren een constructieve bijdrage te kunnen leveren, die de groei en continuïteit van Quiet ten goede komt.


Penningmeester Martijn de Bont (hierboven):

Beste vrijwilligers, medewerkers, sponsoren, donateurs en andere Quietteers,

Sinds begin Juli heb ik de rol van penningmeester van Paul de Kok overgenomen. Na een aantal fijne gesprekken met mede bestuursleden had ik al snel door dat Quiet een mooie organisatie is om je voor in te zetten. Met name de  mogelijkheid om je in te zetten voor een lokaal initiatief wat direct resultaat oplevert voor de belanghebbenden is voor mij een van de drijfveren om me als vrijwilliger in te zetten. Daarnaast is het mooi om te zien dat een initiatief vanuit de samenleving zelf de gaten opvult die de gevestigde organisaties niet kunnen oppakken.

Ik ben zelf opgegroeid in de omgeving van Den Haag en zo’n 20 jaar geleden voor mijn studie in Tilburg terecht gekomen. Na een mooie studententijd zijn we na omzwervingen via Zeist en Jakarta (Indonesië) met ons gezin 4 jaar geleden weer in Tilburg terecht gekomen. Een hele goede keuze, waar we als gezin heel blij mee zijn.

Ik ben getrouwd met Marjolein. Onze oudste dochter gaat naar het Theresialyceum en de jongste zit in het laatste jaar van de basisschool. Zelf ben ik in het dagelijks leven werkzaam als controller bij Vanderlande in Veghel en heb me naast mijn werk altijd als vrijwilliger ingezet voor diverse non-profit organisaties.

Ik hoop dat we samen met de members, vrijwilligers, medewerkers, partners en bestuur, Quiet nog sterker kunnen neerzetten en dat we samen de stad Tilburg een stukje mooier maken voor iedereen.