Beste collega’s,

Bij deze wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben al een ruime maand geleden begonnen, dus de meesten van jullie heb ik inmiddels al ontmoet. Ik ben opgegroeid in het Heuvelland, maar ben op mijn 17e in Maastricht komen wonen.

Foto van Stefanie Eisgrou.Ik ben op mijn 19e naar de Sociale Academie in Sittard gegaan, maar ik heb die opleiding niet afgemaakt. Toen ben ik in de horeca gaan werken en later heb ik me laten omscholen tot arbeidsbemiddelaar en ben ik in Den Bosch gaan werken als re-integratieconsulent en jobcoach. Onze doelgroep was mensen met psychosociale problematiek en ik heb met name voor de Gemeente Den Bosch gewerkt, dus mijn cliënten waren mensen met een bijstandsuitkering.

Wegens een burn-out ben ik terug naar Maastricht verhuisd en gedurende de afgelopen jaren heb ik verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan, in de sociale sector, maar ook in de culturele. Zo heb ik jarenlang bij Ap Art Events gewerkt, een kleine organisatie die concerten en festivals organiseert in de regio, Ik hou ontzettend van muziek dus ik heb daar heel erg van genoten, mede omdat ik ook alles mocht bijwonen. Naast muziek vind ik het leuk om dingen met mijn vrienden te ondernemen, wandelen, of samen eten. Ik woon samen met twee katten, die allebei een sterke persoonlijkheid hebben en waar ik heel erg gek op ben.

Het laatste vrijwilligerswerk wat ik heb gedaan was voor het Levanto Ervaringsdeskundigen Team. Levanto is een organisatie die middels de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning van de gemeenten) wordt ingezet om mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid te ondersteunen,. Deze mensen leven vaak ook in armoede en hebben dus ook veel stigma/vooroordelen te bestrijden. Dat is een link die ik zie met de doelstelling van Quiet; verzachten, versterken en vertellen!

Na een periode waarin ik niet heb kunnen werken ben ik nu klaar voor een nieuwe stap; ik miste het sociale, maar zeker ook de zingeving van vrijwilligerswerk. Ik ben dan ook heel blij dat ik de mogelijkheid heb gevonden en gekregen om me bij het Quiet team aan te sluiten en samen met Truus de rol van vrijwilligers coördinator vorm te gaan geven. Ik vind wat Quiet doet fantastisch en inspirerend en van wat ik in de praktijk zie vind ik heel bijzonder; wat een enorm toegewijd team!! Voorlopig werk ik 8 uurtjes per week, maar ik ben van plan dat tzt uit te breiden. Ik verheug me op een goede samenwerking met jullie allemaal.

Groetjes,

Stefanie Eisgrou
Vrijwilligerscoördinator
Quiet Community Maastricht