Hoe bijzonder is het dat ondernemers die zelf zijn getroffen door de Coronacrisis zich blijven inzetten voor een ander? Zo steunen zes Nijmeegse kappers Quiet Nijmegen met gratis knipbeurten voor haar members. Een welkom extraatje voor mensen voor wie een bezoek aan de kapper niet vanzelfsprekend is. 

Tekst: Rebecca van Veen

De sluiting van de salons is de kappers niet in de koude kleren gaan zitten. Bijna twee maanden lang konden ze geen klanten ontvangen, wat een hoop onzekerheid met zich meebracht. Karin van ‘t Veen, eigenaar van kapperszaak John Bertine in het centrum van Nijmegen, blikt terug op de afgelopen tijd. “Het was beroerd. We zijn twee maanden dicht geweest en dat was erg lastig. Ik denk dat zoiets in nog geen 100 jaar is voorgekomen, maar op dat moment moet je er mee dealen.” Ondanks deze tegenslag zag ze ook een heleboel mooie initiatieven ontstaan. Zo waren er klanten die kaartjes of bloemen opstuurden naar de zaak. “Hartverwarmend vond ik dat. Het is geweldig om te zien dat je door je klanten gesteund wordt in deze aparte tijd. Op zo’n moment kom je echt het mooie in de mens tegen. Omdat wij zelf ervaren hebben hoe fijn het is om steun van anderen te krijgen, wilden wij graag iets teruggeven.”

De kapperszaken hebben ondanks de moeilijke periode waarin ze zelf ook hard zijn geraakt, toch de keuze gemaakt om door te gaan als sponsor van Quiet. Michel van ‘t Veen, die eigenaar is van de John Bertine vestiging in Dukenburg, vertelt over zijn motivatie om te blijven sponsoren. “Ik vind het belangrijk om mensen te helpen en iets te kunnen betekenen voor een ander. We geven een gehele knipbeurt weg, inclusief wassen en föhnen. Het is na afloop fijn om te zien dat mensen zich mooi en verzorgd voelen, dat gun je echt iedereen. Voor ons is het daarom een grote motivatie om te zien dat mensen met een glimlach de salon uitlopen.”

Ook Claudia Toonen van Schaar&Haar twijfelde geen moment om gratis behandelingen weg te blijven geven. “De crisis is bij iedereen hard aangekomen. Ik ben een persoon die een ander echt wat gunt en als je elkaar kunt steunen, dan doe ik dat graag. De mensen die hier komen voor een gratis knipbeurt zijn altijd hartstikke dankbaar, en daar doe je het voor. Wie goed doet, goed ontmoet.”

Ook Robin’s Hair & Beauty Salon, Korte Mette en Kapsalon Marion Schoofs blijven Quiet Nijmegen steunen. Quiet is ontzettend blij met de aanbiedingen van de gulle kappers. Aan een ander blijven denken is in deze tijden enorm belangrijk en waardevol. Dat beetje extra aandacht voor uiterlijke verzorging kan soms wonderen doen. Ook Michel van ‘t Veen weet dit als kapper maar al te goed: “Als je je van buiten goed voelt, kan dit soms ook helpen om je van binnen goed te voelen.”

 

 

 

Gepubliceerd op: 15 jul 2020 om 14:57