Bij Quiet doen we met z’n allen veel moeite om de stille armoede onder de aandacht te brengen. Members, vrijwilligers, medewerkers, supporters, bestuurders, ambassadeurs… velen proberen zoveel mogelijk mensen in hun netwerk in beweging te krijgen voor de Quiet-formule waarin verzachten (van armoede) en versterken (van mensen) hand in hand gaan. 

Onlangs berichtten we over directeur Jan Gevers van Van Spaendonck, die genodigden bij zijn afscheid opriep om iets extra’s te betekenen voor Quiet. Paul Berger, bestuurder van de Tulip Foundation for Arts, Sports and Elevation, was meteen enthousiast toen hij bij die gelegenheid hoorde over de Quiet-aanpak. Niet verwonderlijk, gezien de doelstellingen van de Tulip Foundation. Paul Berger: “In onze samenleving moet iedereen kunnen meedoen; niemand zou aan de zijlijn van de maatschappij moeten staan. De Tulip Foundation ondersteunt initiatieven om vooral jongeren in een achterstandsituatie ‘erbij te halen’. Samen sporten of samen muziek maken, dat doorbreekt het sociaal isolement. Quiet is wat dat betreft een voortreffelijk initiatief. Het is heel effectief om mensen in een achterstandsituatie hun talenten te laten ontdekken en ontplooien. Zo komen ze gaandeweg uit hun schulp en vinden ook zij hun plaatsje in onze samenleving. Ik ben blij dat ik vanuit de Tulip Foundation een steuntje in de rug kan geven aan de Quiet-formule.” Dat steuntje bedraagt maar liefst € 2147, waarmee Quiet gericht activiteiten voor de beoogde doelgroep gaat organiseren.

Bij de foto: Het balletje dat Paul Berger namens de Tulip Foundation opgooit wordt enthousiast opgevangen door Quiet-voorzitter Marieke van Bommel.