Quiet Hilvarenbeek greep de decembermaand aan om extra uit te pakken, zoals je kunt lezen in dit artikel dat verscheen in De Hilverbode.

Quiet Hilvarenbeek is in april van dit jaar van start gegaan. Als eerste ‘dorp’ in Nederland heeft Hilvarenbeek zijn eigen Quiet Community. Een platform waarin ondernemers wordt gevraagd om iets aan te bieden waar ze goed in zijn, aan de inwoners van Hilvarenbeek die het financieel niet zo goed hebben. Of dat in Hilvarenbeek wel nodig is? Simone Bazelmans, projectleider van Quiet Hilvarenbeek vertelt: “Ondanks dat Hilvarenbeek in de Top 20 van rijkste gemeenten van Nederland staat, hebben we bijna 50 gezinnen die we ondersteunen, door eens per twee maanden iets extra’s te geven. Deze gezinnen komen uit de zes kernen van Hilvarenbeek en worden bij ons aangemeld door maatschappelijke instanties die al contact hebben met deze groep inwoners. Dat we op dit moment al bijna 50 gezinnen in ons bestand hebben staan, geeft aan dat het zeker voor de gemeente Hilvarenbeek nodig is.”

Samen met Voedselbank Hilvarenbeek sloegen de vrijwilligers van Quiet Hilvarenbeek de handen ineen om ook voor de kinderen van deze gezinnen een mooi Sinterklaasfeest te organiseren. Sandra Hitzert-de Vos van Voedselbank Hilvarenbeek legt uit hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. “De mensen die in Hilvarenbeek gebruik maken van de Voedselbank, zijn ook aangesloten bij Quiet Hilvarenbeek. Simone en ik hebben dan ook regelmatig contact over het aanbod dat we ontvangen van ondernemers en particulieren. Om samen het Sinterklaasfeest voor de kinderen op te pakken was dus een heel logische stap.”

Alle kinderen tot 12 jaar van bij Quiet Hilvarenbeek aangesloten gezinnen mochten een verlanglijstje inleveren met daarop vijf cadeautjes die ze heel graag wilden hebben van de goedheiligman. Nadat alle wensen waren geïnventariseerd werden ondernemers benaderd om ze te vervullen. Ondernemers boden massaal hun diensten aan, die varieerden van een fritesmaaltijd voor het hele gezin tot een echte wedstrijdvoetbal of een snoepzak. Bovendien bood de RecycleSint, een initiatief dat dit jaar voor het eerst in Hilvarenbeek werd georganiseerd door Marjolein de Jong-Seebregts, aan om al het overgebleven speelgoed te doneren aan Quiet Hilvarenbeek. Via social media werd vervolgens aan inwoners gevraagd om eens goed in de kast te kijken of ze nog iets hadden wat op de verlanglijstjes stond. Hierop werd massaal gereageerd. “We staan echt versteld van het aanbod dat we hebben ontvangen, bijna alle wensen hebben we kunnen vervullen. Mooi om de blije en ontroerende gezichten te zien van de ouders die een goedgevulde zak hebben opgehaald om er thuis een heel mooie pakjesavond van te maken.”

Dankzij de ondernemers, organisaties, particulieren én uiteraard de vrijwilligers, die heel hard hebben gewerkt om alles op tijd ingepakt te hebben, was Sinterklaas dit jaar een feest voor alle kinderen in Hilvarenbeek.