In Amsterdam, Groningen en Utrecht is het al een groot succes. Nu is Tilburg  als eerste zuidelijke stad aan de beurt om een mooi initiatief te omarmen: Oma’s Soep. Een zestal studenten zet er de schouders onder. Zij hebben twee doelen: de eenzaamheid onder ouderen verzachten, en al doende voedselverspilling tegengaan. Dit doen ze door gezamenlijk met ouderen en studenten verse soepen te maken en deze vervolgens samen op te eten. 

Maar helaas, het gezamenlijk koken en eten van de soep kan nog niet doorgaan in tijden van corona. Daarom heeft Oma’s Soep de Soep-aan-Huis-dagen bedacht. Tijdens de Soep-aan-Huis dagen worden er door studenten verrassingspakketten met een soepje, een cadeautje en een persoonlijk kaartje gemaakt. Vervolgens brengen zij deze pakketten gratis en voor niets bij de eenzame ouderen thuis, waarbij er aan de deur – op ruim 2 meter afstand! – een praatje kan worden gemaakt. Het is daarbij de bedoeling dat zo vaak mogelijk dezelfde vrijwilliger naar dezelfde oudere gaat. Een superleuk initiatief, waarmee studenten met een paar uurtjes over een lach toveren op de gezichten van de ouderen. 

De initiatiefnemers willen ook graag de eenzame ouderen bij Quiet Tilburg op deze manier voorzien van een opkikker. Daarom de vraag: ken of ben je een oudere met een behoefte aan een koppie soep en wat gezelligheid? Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een Soep-aan-Huis-dag? Als oudere kun je je aanmelden door te mailen naar tilburg@omassoep.nl of te bellen naar 06-17379579.

Wil je helpen met het rondbrengen van de verrassingspakketten? Dan kun je je aanmelden via een DM’tje op onze Instagram (@omassoeptilburg) of via www.omassoep.nl/help-mee.