Even voorstellen: de vijf zeer gemotiveerde vrijwilligers van ons nieuwe inschrijfteam. Nieuw, ja, want vanaf mei 2020 heeft het inschrijven van nieuwe members een tijdlang stilgelegen. Dat moest wel, want we hadden nu eenmaal minder aanbiedingen, omdat veel van onze sponsors noodgedwongen hun zaak tijdelijk moesten sluiten.

Inmiddels kijken we weer vol vertrouwen vooruit en zijn we aan een inhaalslag begonnen. Dat is maar goed ook, want je wilt niet weten hoeveel mensen juist door de coronacrisis in armoede belanden. We hopen dit jaar nog zo’n 150 å 200 nieuwe members te kunnen verwelkomen. Zij worden aangedragen door diverse Tilburgse partnerorganisaties, die goed zicht hebben op de financiële kwetsbaarheid van hun klanten.

Uitgebreid de tijd nemen

Iemand als member inschrijven gaat veel verder dan even samen een formuliertje invullen. Mensen kunnen niet alleen hun verhaal kwijt als ze dat willen, maar krijgen ook een zeer uitgebreide uitleg over de mogelijkheden die Quiet biedt. Hoe het precies werkt met het accepteren (of afwijzen) van aanbiedingen, en hoe ze actief kunnen deelnemen aan onze community, wat sponsors en members van elkaar mogen verwachten… dat raffel je niet af in een kwartiertje.

Ons inschrijfteam neemt er graag de tijd voor om mensen wegwijs te maken en optimaal te laten genieten van hun lidmaatschap. Dat doen zij vooralsnog op twee momenten in de week: maandagochtend en woensdagmiddag. Elk van de vijf leden is één dagdeel actief. In het vernieuwde team zien we twee vertrouwde gezichten. Hanneke de Wilde kent natuurlijk iedereen al, actief als ze al jaren is bij het belteam en tijdens de inloopochtend. En Ramona de Vos is sinds kort ook druk bezig met het regelen van feestjes voor jarige Quiet-kids. De andere drie – Yvonne Wiss, Tinka Ewoldt en Lucinda Tabbers – meldden zich recentelijk spontaan aan om mee te helpen, nadat ze gelezen hadden over onze armoedeverzachting & versterking. Geweldig, toch?

Bij de foto: Yvonne Wiss, Tinka Ewoldt, Ramona de Vos, Lucinda Tabbers en Hanneke de Wilde hopen samen nog veel nieuwe Quiet-members wegwijs te kunnen maken.