Jacquemain Sondeijker is advocaat, mediator en partner bij Valkenburgh Advocaten en Mediators, gevestigd in Maastricht. Dit advocatenkantoor vindt het belangrijk om als maatschappelijk verantwoord ondernemer laagdrempelig te zijn voor mensen die juridische hulp kunnen gebruiken of steun nodig hebben. Vandaar dat zij als kantoor ambassadeur willen zijn voor de Quiet Community Maastricht om zo het verschil te kunnen maken.

Maar ook persoonlijk spreekt de aanpak van de Quiet Jacquemain aan: “Als inwoner van Maastricht zet ik mij al langer in deze stad in om eenzaamheid en armoede bij mensen tegen te gaan. Dat doe ik vanuit meerdere stichtingen die ik samen met mijn partner en vrienden heb opgericht, maar ook als privé persoon wil ik een steentje bijdragen. Zo ervaar ik hoe belangrijk, maar ook hoe mooi het kan zijn om juist heel lokaal actief te zijn. Direct en persoonlijk contact met degene die je wilt helpen, zodat je weet wat nodig is, daar praktisch naar kunt handelen en het effect onmiddellijk zichtbaar is en terechtkomt waar dit het meest nodig en gewenst is.”

“Ik heb ervaren dat helpen niet alleen mogelijk is door geld te geven, maar dat het vaak meer effect heeft om op een andere manier te helpen. Bijvoorbeeld door feitelijk iets te doen, zoals samen met de hulpvrager boodschappen doen. Dan bouw je aan menselijk contact en laat je iemand voelen dat hij of zij het waard is om aandacht aan te geven.”

“Daarom vind ik de aanpak van de Quiet ook zo goed. Het is lokaal gericht, dus zichtbaar, het versterkt de solidariteit en als sponsor ervaar je direct het resultaat van jouw bijdrage. Voor mij biedt de Quiet een kans om voor meer mensen iets te kunnen betekenen dan alleen in mijn eigen kring. Ik ben dan ook benieuwd hoe de Quiet Community Maastricht zich zal ontwikkelen en zal kijken hoe ik als privé persoon of vanuit ons advocatenkantoor hier een positieve bijdrage toe kan leveren. Ik heb er alle vertrouwen in dat Quiet succesvol zal zijn.”