In juli verschijnt het unieke Bosch’ Kookboek. Een initiatief van Stichting 1184, die geheel vrijwillig de lokale horeca en members van Quiet Den Bosch een steuntje in de rug wil bieden. Meer dan 50 verschillende Bossche horecazaken hebben toegezegd hun lekkerste gerecht te delen.

Het was een zwaar jaar voor de horeca. Ook al worden de coronaregels langzaamaan versoepeld, de horeca was afgelopen jaar meer dicht dan open. Omdat Stichting 1184 zich inzet voor de Bossche samenleving, ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor en samen met Bossche horeca-ondernemers. Daarbij wordt ook de actie ‘Twee vliegen in één klap’ van Quiet Den Bosch omarmd. De winst die met de verkoop van het kookboek wordt behaald, wordt verdeeld onder de deelnemende horeca en Quiet Den Bosch.

Initiatief
Martin Vroom, lid van Stichting 1184, is initiatiefnemer van het kookboek. “Ik hou zelf wel van een hapje en drankje en ik merkte ook hoe lastig het was en nog is voor de horeca met alle beperkingen die aan ze worden opgelegd. Dus zo is het idee ontstaan om de lokale horeca een steuntje in de rug te geven. Ik heb zelf een creatie- en communicatiebureau, we hebben enthousiaste en ondernemende leden bij Stichting 1184 én Den Bosch is de meest bourgondische stad van Nederland. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om van dit initiatief een succes te maken.”

Pre-order
Aan het Bosch’ Kookboek wordt op dit moment gewerkt, maar kan nu al besteld worden. De horecazaken zijn gevraagd hun recept in te sturen. In juni worden de gerechten door een professionele fotograaf gefotografeerd. En ondertussen wordt al aan het design van het kookboek gewerkt. Het kookboek is vanaf juli leverbaar. De oplage is beperkt. Wil je zeker zijn van dit unieke kookboek, bestel dan nu alvast een of meerdere exemplaren op: www.boschkookboek.nl.

Thuis koken
Diverse horecazaken van binnen en buiten de stadsmuren zijn benaderd. Er werd enthousiast gereageerd en keukenbrigades aan het werk gezet om een uniek recept op papier te zetten. Met dit kookboek kan iedereen thuis zelf aan de slag als chef van zijn of haar favoriete restaurant in ‘s-Hertogenbosch. Naast de ingrediëntenlijst zijn de recepten zo geschreven dat iedereen een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. 

‘Twee vliegen in één klap’
Zo heet de onlangs gelanceerde actie van Quiet Den Bosch. Bedacht om de lokale ondernemer te steunen én de members van Quiet iets in het vooruitzicht te stellen. Het idee is eenvoudig en iedereen kan meedoen: koop een cadeau- of tegoedbon bij jouw favoriete lokale ondernemer(s) en stel deze beschikbaar aan Quiet Den Bosch.

Over Stichting 1184
Stichting 1184 zet zich in voor de Bossche samenleving op het gebied van maatschappelijke initiatieven. De stichting is een sociaal netwerk in ’s-Hertogenbosch dat gedreven, ondernemende personen met hart voor de stad verbindt. Leden van Stichting 1184 worden gestimuleerd hun kennis, energie en creativiteit te delen met onze stad en haar inwoners. Deze bron van unieke verbondenheid en kennisdeling leidt tot mooie projecten en ondersteuning van specifieke doelen op lange termijn.