Eerder berichtten we over de veiling van Horror Vacui – een docudrama in 14 staties, dat vele jaren in Theater De Nieuwe Vorst te bewonderen was. Oorspronkelijk wilden de makers van het markante kunstproject, Jeroen de Leijer en Nick J. Swarth, met de opbrengst een Tilburgse versie van de Poule des Doods in het leven roepen. Een groep dichters zou dan de uitvaart van eenzaam gestorvenen luister bijzetten, zodat ook zij een waardig afscheid zouden krijgen.
Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan; de beoogde samenwerking met de gemeente kwam jammer genoeg maar niet van de grond. Daarom moest een andere bestemming voor de opbrengst gezocht worden. En dan blijkt weer dat elk nadeel zijn voordeel heeft: het bedrag van € 2.000 gaat naar ons Quiet-fonds, dat zich inzet voor een andere kwetsbare groep: kinderen in armoede. Vanuit het Quiet-fonds worden innovatieve projecten en initiatieven ondersteund, zoals je hier kunt lezen. Hartelijk dank aan alle betrokkenen voor hun niet-aflatende inzet!

Bij de foto: Met een ferme gouden handdruk ronden Jeroen de Leijer en Nick J. Swarth hun spraakmakende project ‘Horror Vacui – een docudrama in 14 staties’ definitief af.