In Stadsnieuws een Quiet-artikel over de metamorfose van de tuin bij het aanstaande Quiet-home aan de Hoflaan 23.

Op 17 oktober was het een drukte van belang aan de Hoflaan 23. De tuin van het pand dat Quiet Community eind november gaat betrekken kreeg een make-over. Met dank aan de Stichting HORNBACHhelpt.

Tilburg – Het aantal mensen dat bijdraagt aan Quiet Community is zo gegroeid, dat de organisatie op zoek moest naar een ruimere locatie. “We willen onze medewerkers en al die vrijwilligers een goede werkplek bieden, onder één dak bovendien”, zegt René Verhoeven, die bij Quiet de verhuizing in goede banen leidt. 

Dat dak werd gevonden. In de afgelopen maand werd er in de voormalige orthodontiepraktijk aan de Hoflaan flink op los gesloopt, geschuurd en geschilderd. Veel Quiet-members boden daarbij de helpende hand, da’s ook het idee van een community. 

Anders dan bij de huidige locatie krijgt Quiet de beschikking over een uit de kluiten gewassen tuin. “Die bood een desolate aanblik. Een gezellige ontmoetingstuin voegt enorm toe aan de ambiance, zeker nu je zowat het hele jaar door in zomerkleding kunt rondlopen. Bij Quiet zijn de inloopochtenden voor de members vitaal, vooral ook voor mensen die in een sociaal isolement dreigen te komen. Je leert nieuwe mensen kennen, komt samen op ideeën en gaat daarmee actief aan de slag”, aldus René Verhoeven.

Ook René schoot meteen in de actiestand, toen hij werd geattendeerd op de Stichting HORNBACHhelpt. “Elke vestiging van Hornbach mag eens per kwartaal een actiedag organiseren, waarop ze op vrijwillige basis hun tijd, energie, kennis, kunde en materialen ter beschikking stellen aan een goed doel. Wij zijn erg blij dat onze aanvraag gehonoreerd werd. Voorwaarde was wel dat wij zelf ook flink meehelpen, maar dat is bij Quiet nooit een probleem.” 

En dus kwam het vijf man sterke A-team van HORNBACHhelpt bij hun bezoek aan Quiet geen helpende handen te kort. In no time werden de tegels schoongespoten en de verlepte planten vervangen, waarna de aankleding vorm kreeg met twee picknicktafels, een speelhut met glijbaan en zandbak, rieten matten op de hekken, een kiwiboom, een perenboom, een vuurkorf, een fietsenrek, nieuwe buitenlampen en LED-bollen. 

Ron de Leeuw, bestuurslid van HORNBACHhelpt, stak zelf ook de handen uit de mouwen: “Zoals het bij Quiet gelopen is, dat is nou precies wat onze stichting beoogt. Niet zomaar wat geld of producten over de schutting gooien en veel plezier ermee, maar juist een project doen door samen de schouders eronder te zetten. Daar wordt de maatschappij beter van, zeker weten.” Of, zoals Quiet-member Hanny het verwoordt: “Dit was echt een topdag. Wat een saamhorigheid, wat een sfeer! En kijk eens naar het resultaat. Hier word ik warm van.”

Bij de foto boven: Het team van HORNBACHhelpt en de Quiet-members realiseerden in eendrachtige samenwerking een metamorfose. Links op de foto Ron de Leeuw (HORNBACHhelpt) en René Verhoeven (Quiet).

Bij de foto’s hieronder: De vernieuwde tuin wordt voor medewerkers, vrijwilligers en members van Quiet én hun kinderen een inspirerende omgeving. (Foto’s: Alessandra Mignardi)

   

Over HORNBACHhelpt         

HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door – met inzet van vrijwilligers en materialen – maatschappelijke projecten te ondersteunen, die gebaat zijn bij hun bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen. Meer informatie is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.