Quiet Community Maastricht maakt zich op voor een vliegende start. Jean Boelen, directeur van het Theater aan het Vrijthof, is een warm pleitbezorger van deze vorm van armoedeverzachting.

Als directeur van het mooie Theater heeft Jean Boelen deze zomer genoeg omhanden. Enkele weken geleden is een begin gemaakt met de verbouwing van de faciliteiten voor de bespelers van het theater en de sanitaire voorzieningen in het hele gebouw. Een hele uitdaging, omdat in de bouwperiode ook nog de André Rieu-concertserie plaatsvond, met  het Theater als uitvalsbasis. Een uitstekende samenwerking met het team van André Rieu zorgde ervoor dat de bouwwerkzaamheden toch gewoon doorgang konden vinden. Momenteel wordt er in hoog tempo gewerkt om alle werkzaamheden voor de start van het nieuwe theaterseizoen gereed te hebben.

Armoede-isolement

Jean Boelen is de eerste om deze inspanningen in perspectief te plaatsen. “Deze uitdaging, hoe groot ook, valt in het niet bij de uitdagingen die mensen in sociale of financiële armoede moeten aangaan. Het lijntje  tussen succes en tegenslag is erg dun. Als je ziet hoe snel mensen geconfronteerd worden met leed en terugval…. Dan is het  mooi dat je meestal kunt terugvallen op dierbaren om je heen, die je even helpen en een steuntje in de rug geven. Maar soms heb je die steun niet, of vind je even de weg terug niet meer. Daarom vind ik het initiatief Quiet Community Maastricht een geweldig programma. Niet alleen mensen even uit het armoede-isolement halen, maar ook hen waarderen en opnieuw een podium geven in de voorstelling die ‘leven’ heet.”

 Jean Boelen

Goed doel

Het Theater aan het Vrijthof werkt al jaren mee aan allerlei sociale initiatieven en kiest voor het komend jaar de Quiet Community Maastricht als een van de goede doelen waarmee het Theater samenwerkt. Jean zegt daarover: “We krijgen heel veel aanvragen van goede doelen om kaarten beschikbaar te stellen. Helaas kunnen we die niet allemaal honoreren en moeten ook wij keuzes maken…  Maar ik weet zeker dat Quiet onze ondersteuning  breed in de doelgroep kan inzetten. Wij verwelkomen de Quiet-members graag als gewaardeerde gasten en hopen dat zij door deze ‘verwennerijtjes’  hun accu kunnen opladen  en ervoor gáán.”

Ambassadeur

“Ik ben zelf geraakt door het enthousiasme van projectleiders en bestuursleden. Los van de inzet van het Theater aan het Vrijthof ga ik me ook persoonlijk inzetten voor de Quiet Community Maastricht. vooralsnog als ambassadeur. Ik wens Quiet Maastricht heel veel succes en roep de Maastrichtse ondernemers op dit prachtige initiatief te ondersteunen.”