Het is weer december, de maand waarin armoede zich extra doet gevoelen: veel activiteiten en aankopen blijven nu eenmaal buiten bereik van mensen die een financiële malaise doormaken. Des te mooier is het daarom dat veel Tilburgers juist in deze maand extra gas geven om mensen een hart onder de riem te steken.

Het Centraal Sint Nicolaas Comité is al jaren een trouwe sponsor van Quiet Community. Net als andere jaren verzorgden zij weer de aftrap voor de decemberacties waar zoveel Quiet-members plezier aan beleven. Op donderdag 28 november was er voor de oudere members een speciale Sinterklaasmiddag in de Postelse Hoeve. 

Voorpret en zenuwen

Bij degenen die via loting een plaats hadden gekregen was er sprake van voorpret. “Ik werk op donderdagmiddag als vrijwilliger, en daar ben ik heel trouw in. Maar voor deze ene keer sla ik het toch over, want dit wilde ik niet missen.” Een ander had zich speciaal voorbereid: “Normaal gesproken is dit voor mij qua conditie niet haalbaar, maar ik heb drie dagen voorgeslapen om erbij te kunnen zijn.” Een derde verwoordde precies wat Quiet Community met de hulp van sponsors wil bereiken: “Normaal gesproken kom ik nooit de deur uit, ook al omdat het vaak geld kost. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beetje spannend vond om weer onder de mensen te komen.”

 

Maar die spanning verdween al snel als sneeuw voor de zon. De Quiet-ouderen lieten zich als vanzelf meezuigen in de ontspannen en feestelijke sfeer die gecreëerd werd. Compleet met live-muziek, de mogelijkheid om een karikatuur te laten maken en niet te vergeten een gezellige bingo. Zo werd het een memorabele middag vol saamhorigheid voor de aanwezigen.  

 

Pakketten voor de kids

Een bijzonder geslaagde evenement dus, maar daar liet ‘Sint in Tilburg’ het niet bij. Ook bezorgden zij begin december op 100 uitgelote adressen een pakket van de Sint, waarmee Quiet-kids een ‘gewone’ (maar o zo bijzondere!) Sinterklaas konden beleven.