Goed studeren gaat vaak een stuk makkelijker met een goede planning. Plannen is een uitdaging voor jongeren, maar is te leren, volgens Laura Koops van ‘t Jagt. Zij is leercoach, ontwikkelaar, onderwijsadviseur én de oprichtster van ’t Leerlab https://tleerlab.nl/ ’Léren leren is erg belangrijk. Leren doe je namelijk niet zomaar. Daar moet je tijd en aandacht aan besteden. Mijn missie is duidelijk: alle kinderen in Nederland en België leren leren en plannen!’

Om dat een stuk gemakkelijker te maken heeft Laura voor de middelbare scholier een mooie en erg handige planagenda ontwikkeld. Een agenda en planning in één. Niet alleen is er ruimte voor alle afspraken, maar staan er ook allerlei actielijstjes in. Door het goed gebruiken van de Planagenda kom je in actie en begin je op tijd. Bovendien heb je dingen ook op tijd af, omdat je in een oogopslag kunt zien, wat je al gedaan hebt, wat je nog moet doen en wanneer het af moet zijn. Stress wordt hierdoor een stuk minder. In deze tijd van Corona, waar alles toch anders en ingewikkelder loopt dan voor die tijd, biedt de planagenda houvast aan scholieren.

Voor onze members met middelbare scholieren, heeft ’t Leerlab (met behulp van donatie) 50 mooi ingepakte planagenda’s beschikbaar gesteld. Bij de agenda zitten ook 13 instructievideo’s die leerlingen/jongeren meer leren over leren leren en plannen. Dank Laura, de scholieren zijn er erg blij mee!