Dat sponsor zijn van Quiet Drechtsteden erg veelzijdig kan zijn bewijst Koosje Peeters, facilitair manager van Potato en mede-oprichter van The Podcats (zie pagina 12. Potato was een van de eerste sponsors van Quiet Drechtsteden en speelt een belangrijke rol in de dagelijkse werkzaamheden van de projectleiders van Quiet. 

Fotografie: Maartje Brockbernd

Koosje, kun je ons uitleggen wat Potato is?
Potato is een plek waar je flexplekken of een vergaderruimte kunt huren maar je kan bij ons ook workshops geven of volgen. We zijn gevestigd aan de Aardappelmarkt in het centrum van Dordrecht, vandaar ook onze naam Potato. Sinds juli 2021 bieden wij brainstormbegeleiding aan en is het mogelijk om een teamtraining te volgen. Samen met een professionele coach krijg je inzicht in de samenstelling van je team, de teamrollen en het functioneren van het team. Deze training hebben we ook een keer aan de projectleiders van Quiet Drechtsteden aangeboden. Dat was niet alleen heel leerzaam, maar ook ontzettend leuk. 

Zelf geef je ook workshops op locatie, wat houdt dat in?
Met mijn certificaat als Bierambassadeur neem ik je graag mee in de wereld van bier en maak ik proeverijen op maat. Daarbij vertel ik alle leuke dingen die je moet weten en dat combineer ik met bijpassende hapjes. Ontzettend leuk om te doen met een groepje vrienden, maar ook leuk om je vergadering mee af te sluiten. 

 

Wat is jullie rol binnen Quiet Drechtsteden?
Iedere maandag maken projectleiders Tatjana en Lisanne gebruik van onze locatie voor de stichting. In de ochtend is er meestal een vrije inloop voor members en in de middag gebruiken zij onze locatie als werkplek. Tijdens de inloopochtend zijn members welkom voor een kop koffie of thee en een praatje. Deze ochtend is vooral bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan, mensen te leren kennen, maar vooral voor de gezelligheid. We merken dat zowel de projectleiders als de members zich erg op hun gemak voelen op onze locatie en dat is fijn. 

Vanwege COVID-19 hebben de ochtenden er lange tijd anders uitgezien. We wilden het risico niet lopen om met 10 tot 15 mensen koffie te drinken. Daarom organiseerden Tatjana en Lisanne samen met vrijwilligers de Quiet-markt bij Potato. Zo konden members gratis shoppen zonder de coronaregels te overtreden. Dit was een heel leuk alternatief, maar gelukkig kan de inloopochtend sinds augustus weer plaatsvinden. 

Jullie zijn erg maatschappelijk gericht. Uit dit zich nog in andere vormen?
Wij vinden het altijd heel leuk en fijn als stichtingen onze locatie gebruiken voor bijvoorbeeld een bestuursbijeenkomst. Wanneer het om een stichting gaat, hanteren we andere huurtarieven. Daarnaast zoeken we graag de samenwerking op met lokale ondernemers en willen we hen ondersteunen. Ook werken we met een startersregeling. Dit houdt in dat startende ondernemers een flinke korting krijgen als ze onze locatie willen gebruiken voor een workshop of vergadering. Op deze manier zijn we toegankelijk voor iedereen.