Wij, de naïeve en licht sceptische Quiet medewerkers: “Een week €50 stelt eigenlijk niet zo veel voor toch? In je eentje? Je kunt nu toch nergens heen en dan stel je gewoon alles even een weekje uit. Zou dit echt armoede nabootsen?”
De Wet van Murphy: “Geen zorgen jongens, ik ben er voor jullie.”

Eind oktober hield de HAN haar jaarlijkse €50-week. In deze week dagen ze hun studenten en medewerkers en iedereen die maar mee wil doen om alles behalve hun vaste lasten te betalen van €50. Alles. Je eten, je abonnementen, je benzine, je mijn-brood-was-om-11-uur-al-op-cafetaria-lunch, de waterschapsbelasting…Alles wat je deze week maar tegenkomt. Op deze manier probeert de HAN in vogelvlucht te laten zien hoe het is om te leven in armoede. Deze manier om lawaai te maken voor stille armoede supporten wij uiteraard van harte. Mede daarom kregen de deelnemers deze week tips van onze Quiet members. Zij zijn ten slotte experts op dit gebied.

Een mooi moment om ook als Quiet medewerkers eens in de schoenen van onze members te stappen. Sanne van ons communicatieteam ging daarom de uitdaging aan. En dat heeft ze geweten.
Ze hield tijdens deze week elke dag een vlog bij om haar ervaringen te delen.

Het eindresultaat: zesenhalve minuut waaruit blijkt dat wij, die naïeve en licht sceptische Quiet medewerkers, ernstig ongelijk hadden: zelfs voor een week is armoede een echte uidtdaging.