Gisteren hebben we onderstaand goednieuwsbericht verstuurd!

Van pilot project tot ambitieuze armoedeverzachter

Graag willen we de nieuwste ontwikkelingen met jullie delen. We zijn in 2015 gestart met Quiet Community. In samenspraak met onze financiers Dirk Lips en Harry Hilders ontwikkelden we het concept van een marktplaats zonder geld. Samen met Freshheads werd het online-platform opgezet en uitgebouwd. Dankzij zo’n 250 sponsoren en supporters kunnen we daar nu zoveel gratis producten en diensten aanbieden, dat er in 2016 circa 4.000 extraatjes bij onze Members terecht zijn gekomen. Zo dragen we daadwerkelijk bij aan de armoedeverzachting in Tilburg, een van onze doelstellingen.
Ook op het gebied van empowerment hebben we flinke stappen gezet. Steeds meer Quiet-members worden als vrijwilliger actief binnen de community en helpen mee bij de dagelijkse gang van zaken en bij evenementen en projecten.

De afgelopen maanden hebben we met het bestuur en de financiers ons pilot project uitgebreid geëvalueerd. Het goede nieuws: voor de komende drie jaar is er een solide financiële basis onder Quiet Community gelegd.
Belangrijkste doelstelling is dat we voor veel méér mensen in een armoedesituatie iets willen betekenen. Om te beginnen willen we meer Members in Tilburg. Het is namelijk niet zo dat alleen de klanten van de Voedselbank met armoede te kampen hebben. Daarom zijn we nu in gesprek met andere organisaties – zoals Feniks – om samen te bekijken hoe we meer mensen gratis producten, diensten en verwennerijen kunnen aanbieden. Dat betekent natuurlijk ook dat we meer sponsoren, supporters en vrijwilligers aan Quiet Community willen binden.

Ook buiten Tilburg willen we vérder. Graag vervullen we een ondersteunende en adviserende rol bij het opzetten van Quiet Community’s in andere steden, zoals Den Bosch en Groningen. We verwachten dat het eerste project in de zomer van 2017 concreet wordt.
Wij kijken uit naar deze groei in aantallen, maar willen die nadrukkelijk hand in hand laten gaan met de persoonlijke aandacht voor onze Members (denk aan de wekelijkse inloopochtenden) die kenmerkend is voor de sfeer waarin we ons met z’n allen inzetten.