Over Quiet Community Tilburg 

Onze stichting biedt sinds 2015 armoedeverzachting en versterking voor mensen in een kwetsbare financiële situatie. Dankzij circa 400 lokale sponsors kunnen we via ons deelplatform 1.600 Tilburgse huishoudens regelmatig een steuntje in de rug geven. Meer daarover kun je lezen op quiet.nl/tilburg.

Inmiddels is ons lokale initiatief viraal gegaan: er zijn verspreid over Nederland al elf Quiet Community’s actief. Die uitrol wordt gecoördineerd en gefaciliteerd door Quiet Nederland (quiet.nl).

Bij Quiet Tilburg steken we graag de handen uit de mouwen om de negatieve effecten van armoede te beperken. Met een klein team van medewerkers (7 personen, 4,5 fte), een actief onbezoldigd bestuur en tientallen gemotiveerde vrijwilligers. Samen streven we naar verbinding in de stad en doen dat laagdrempelig, saamhorig, slagvaardig en professioneel.  

De rol van de communicatiemedewerker

Binnen ons team zorg jij ervoor dat het niemand in de regio Tilburg ontgaat waar onze community voor staat en wat onze activiteiten zijn. Zo bouw je het ‘merk’ Quiet Tilburg verder uit, zodat nog meer partners, financiers, sponsors en donateurs aanhaken. 

Op basis van de visie, waarden, strategie en het jaarplan stel je in samenwerking met je collega’s van het kernteam de jaarlijkse communicatiekalender vast. Voor elke uiting of productie kies en plan je de relevante kanalen (print, socials, video, web, media, posters, events, f2f)  om een maximaal en effectief bereik van de boodschap te creëren. 

Ook verzorg je de interne communicatie, bijvoorbeeld met nieuwsbrieven voor members, vrijwilligers, medewerkers, sponsors en partners.

Plaats in de organisatie 

Je rapporteert aan de teamleider. Je werkt nauw samen met alle medewerkers van het kernteam, vrijwilligers, stagiairs en communicatiepartners. Daarnaast begeleid je een team van vrijwilligers dat betrokken is bij de uitvoering van de communicatie. 

Wat breng jij mee?

Bij Quiet staan uiteraard sociale betrokkenheid en teamgeest hoog in het vaandel. Voor de functie zijn daarnaast deze kenmerken en vaardigheden relevant: 

  • Een toegankelijke schrijfstijl met een vriendelijke tone-of-voice, waarmee je al onze doelgroepen enthousiast maakt voor onze doelstellingen
  • De Nederlandse taal kent voor jou weinig geheimen 
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, kunt goed met mensen van verschillende achtergronden werken
  • Je bent vertrouwd met alle communicatiekanalen, vooral ook social media, en hoe deze optimaal in te zetten
  • Je hebt een netwerk binnen lokale media en pers
  • Je kunt projectmatig werken met campagnes
  • Je kunt goed organiseren en plannen
  • Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit
  • Je werkt efficiënt en resultaatgericht
  • Je bent proactief: wat kan beter?

Wat bieden wij?

Het gaat om een functie van 16 uur per week, je werkt op kantoor, waarbij je in ieder geval op maandag beschikbaar bent. Het bruto salaris is afhankelijk van eerdere werkervaring. We zullen hier gedurende de procedure meer duidelijkheid over geven. Daarnaast zorgen wij voor een laptop en mobiele telefoon, bovenwettelijke vakantiedagen, een opleidingsbudget en een inspirerende werkplek.

Wil jij solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 21 november 2021 je cv en motivatie naar sollicitatie@quiet.nl. Na een selectie van kandidaten zullen de gespreksrondes eind november volgen. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met César Becx, communicatie@quiet.nl, 06-27423952. 

Quiet Community Tilburg is gevestigd aan Hoflaan 23, 5044 HA Tilburg.

Foto: Nathan Dumlao op unsplash.com