Over Quiet Community Tilburg 

Stichting Quiet Community Tilburg biedt sinds 2015 armoedeverzachting en versterking voor mensen in een kwetsbare financiële situatie. Mede dankzij circa 400 lokale sponsors kunnen we 1.600 Tilburgse huishoudens regelmatig een steuntje in de rug geven. Meer daarover kun je lezen op quiet.nl/tilburg, een goed beeld geeft de onlangs verschenen Quiet Tilburg Courant.

Inmiddels is ons lokale initiatief viraal gegaan: er zijn verspreid over Nederland al elf Quiet Community’s actief. Die uitrol wordt gecoördineerd en gefaciliteerd door Quiet Nederland (quiet.nl).

Bij Quiet Tilburg steken we graag de handen uit de mouwen om de negatieve effecten van armoede te beperken. Met een klein team van medewerkers (7 personen, 4,5 fte), een actief (onbezoldigd) bestuur en tientallen gemotiveerde vrijwilligers. Samen streven we naar verbinding in de stad en doen dat laagdrempelig, saamhorig, slagvaardig en professioneel. Binnen ons team word je in deze nieuwe functie een vitale schakel in het koppelen van vraag en aanbod. 

Zo wérkt het matchen

Onze sponsors stellen gratis producten en diensten ter beschikking om de armoede te verzachten. Zij vertrouwen erop dat Quiet Tilburg deze eerlijk en efficiënt verdeelt onder de mensen die er behoefte aan hebben. Een succesvolle ‘match’ leidt tot een zogeheten geluksmoment, vaak het vertrekpunt voor verdere versterking.  

Het matchen gebeurt voor een belangrijk deel geautomatiseerd via een verfijnd digitaal platform, waarin onze leden zelf hun behoeftes en voorkeuren kunnen aangeven. Maar er zijn ook regelmatig acties waarbij het matchingsproces arbeidsintensiever is. Het maken van matches is vitaal voor onze impact, maar er komt meer bij kijken, zoals het administratief verwerken, het opvolgen en het bewaken van de kwaliteit van de matches.

De rol van de nieuwe medewerker

In samenspraak met onze accountmanagers, die verantwoordelijk zijn voor de relaties met onze sponsors, regel jij  het interne matchingsproces. Je coördineert de invulling, planning en uitvoering van acties en projecten en volgt het effect van de matches op. Om onze dienstverlening continu te kunnen verbeteren lever je periodiek kerncijfers aan. Je denkt proactief mee over verbeteringen van het aanbod, de acties, de communicatie en het hele matchingsproces. 

Wat ga je in praktijk zoal doen?

 • Je schat in en checkt of een aanbieding inspeelt op een behoefte bij onze ‘members’.
 • Je formuleert de tekst van de aanbieding van de sponsor en houdt deze informatie up-to-date.
 • Je ondersteunt de promotie van het aanbod.
 • Je verzorgt de administratieve en digitale verwerking van de matching.
 • Je communiceert met onze members over de afspraken rond de aanbiedingen. 
 • Je selecteert, rapporteert en analyseert de relevante data. 
 • Je helpt mee bij de organisatie van Quiet-evenementen. 

Jouw plaats in de organisatie 

Je bent voor het hele team het aanspreekpunt voor het matchingsproces. Daarnaast begeleid je de vrijwilligers die betrokken zijn bij de uitvoering. Je rapporteert aan de teamleider.

Wat breng jij mee?

Bij Quiet staan uiteraard sociale betrokkenheid en teamgeest hoog in het vaandel. Voor deze functie zijn bovendien deze competenties relevant: 

 • Werk- en denkniveau MBO Plus of HBO
 • Affiniteit met dataverwerking – ervaring met Google Workplace, CRM en digitale klantportalen is een pre
 • Goed organisatie- en planningsvermogen
 • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit
 • Probleemoplossend vermogen, resultaatgerichtheid
 • Proactiviteit: wat kan beter?
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk 

Wat bieden wij?

Het gaat om een functie van 20 uur per week, je werkt op kantoor (afgezien van coronagerelateerde beperkingen), waarbij je in ieder geval op maandag en dinsdag beschikbaar moet zijn.

Het brutosalaris is afhankelijk van eerdere werkervaring en ligt tussen € 2400,- en € 2700,- per maand, als het om een functie van 36 uur zou gaan.

Daarnaast zorgen wij voor een laptop en mobiele telefoon (of een vergoeding voor beide), bovenwettelijke vakantiedagen, een opleidingsbudget en een inspirerende werkplek.

Wil jij solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 14 maart je cv en motivatie naar sollicitatie@quiet.nl. Na een selectie van kandidaten zullen de gespreksrondes eind maart volgen. Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met teamleider Chantal van Rijswijk via chantal@quiet.nl of 06-36510412.

Quiet Community Tilburg is gevestigd aan Hoflaan 23, 5044 HA Tilburg.