Zojuist (vrijdagmiddag) won Quiet Community samen met Freshheads de Social Innovation Award tijdens het slotstuk van de Social Innovation Week 2016. Quiet Community was één van de vier genomineerden voor voor deze prijs. De SIA wordt jaarlijks toegekend aan organisaties en initiatieven die een toonbeeld zijn van succesvolle sociale vernieuwing.

We zijn, namens alle Members, Sponsoren, medewerkers en vrijwilligers niet alleen heel blij, maar ook gewoon heel erg trots!

De ingestuurde initiatieven worden door de jury beoordeeld op basis van innovatie en creativiteit. Er wordt gekeken naar het probleem waarvoor een oplossing is gevonden, welke partijen betrokken zijn en wat voor impact het initiatief heeft op de samenleving. Tenslotte wordt de zakelijke kant meegenomen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om het initiatief groter te maken, elders te herhalen of er uiteindelijk aan te verdienen.

Enkele van de mooiste quotes  uit het jury rapport:

Waar Quiet heel goed in is geslaagd is de tegenstelling rijk-arm in beeld te brengen. In korte tijd heeft Quiet veel vernieuwingen in de aanpak doorgevoerd en ook nieuwe initiatieven bedacht.

Voor de jury is het belangrijk dat het idee en de werkwijze van Quiet goed opschaalbaar zijn naar andere plaatsen of regio’s. Ook de brede samenwerking waar steeds naar wordt gezocht, kan de jury erg waarderen. In het bijzonder de samenwerking met de gebruikers.

De aanpak van Quiet.nl kan op veel waardering van de jury rekenen. Datzelfde geldt voor de doelen die men zich stelt: het gaat de initiatiefnemers er niet om armoede op te lossen, maar te verzachten.

Klik hier om het hele jury rapport te lezen.

Eerder in 2016 won de Quiet Community trouwens ook de Dutch Interactive Award 2016.