John Wildenberg, schuldhulpverlener van het jaar 2020 schonk zijn gewonnen cheque aan Quiet Den Bosch. John vindt dat Quiet Den Bosch zich op een mooie manier inzet voor mensen in armoedesituaties. Dankzij deze donatie van Schouders eronder en met hulp van de Mediamannen is een kort filmpje gemaakt waarin te zien is wat Quiet Den Bosch is en wat we doen:

 

Mick Gloudemans, de nieuwe communicatie stagiair van Quiet Den Bosch deelt hieronder hoe hij deze dag ervaren heeft.

“Pas twee weken geleden gestart, viel ik meteen mijn neus in de boter. Er werd een promotiefilm voor Quiet Den Bosch gemaakt en ik mocht deze unieke ervaring bijwonen.”

Quiet inloopochtend
De opnamedag start tijdens de wekelijkse Quiet inloopochtend. Members werden geïnterviewd en delen hun verhaal over en ervaring met Quiet Den Bosch. Het is heel erg mooi om te zien dat men zo dankbaar is en ervoor openstaat om op beeld iets te vertellen. Armoede lijkt mij geen makkelijk onderwerp om over te praten. Maar Quiet Den Bosch geeft members het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn.  Deze film is een ‘eye opener’ voor mij, maar ook voor de Bossche samenleving. Veel mensen hebben, net als ik, geen idee hoeveel mensen er in stille armoede leven en wat het met ze doet. Quiet Den Bosch maakt je daarvan bewust.

Verwendag
Twee sponsoren hebben een rol in de film: Erwin krijgt bij Het Viswijf een heerlijk gerecht met zalm voorgeschoteld en Cynthia mag bij kapsalon Beaucoupe in de stoel plaatsnemen. Uit eten of naar de kapper, een luxe die voor hen niet is weggelegd. Tenzij je een uitnodiging via Quiet krijgt… Door dit vast te leggen op film zie je wat sponsoren kunnen betekenen. Mooi om de dankbaarheid en het enthousiasme van Erwin en Cynthia te zien.

Wat een mooie ervaring! Ik kijk erg uit naar de rest van mijn stageperiode en hoop dat ik nog meer mooie momenten als deze mag meemaken!