Kinderburgemeester Saleisha Kreté heeft namens het Armoedefonds de tienduizendste Schoolspullenpas uitgereikt aan Quiet Den Bosch.

Met de passen wil het Armoedefonds kinderen in armoede helpen om een goede start te maken op de middelbare school. Het Armoedefonds deelt dit jaar een record aantal Schoolspullenpassen uit aan zeker 125 lokale hulporganisaties in Nederland, 50 passen gaa naar Quiet Den Bosch. Voor gezinnen in armoede zorgen de extra kosten voor het kopen van schoolspullen voor veel stress.

Zelf uitzoeken
“De Schoolspullenpas maakt de voorbereiding op de middelbare school leuk. Kinderen die in armoede opgroeien, kunnen hiermee zélf de benodigde schoolspullen uitzoeken die zij mooi vinden, ” aldus Irene Verspeek, woordvoerder van het Armoedefonds. Tessa van Berkel is blij dat ze de Schoolspullenpas kan inzetten voor members van Quiet Den Bosch: “Wij geloven in gelijkwaardigheid en gelijke kansen en de pas is een goed middel om dat te bereiken.”

Landelijk naar lokaal
Het Armoedefonds hoopt de komende weken nog meer kinderen te helpen met een Schoolspullenpas. Stichting Armoedefonds is een landelijke organisatie die via donateurs fondsen verzamelt en deze verspreidt onder lokale organisaties en initiatieven op het gebied van armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland.