Zaterdag 2 oktober genoten 200 Bossche Quiet members in Safaripark Beekse Bergen. Een uitje waar reikhalzend naar uit is gekeken en niet alleen door de giraffen ;-). Member Peggy deed verslag: 

Wat was ik blij dat we een van de gelukkigen waren die mee konden naar Safaripark Beekse Bergen. Ik denk dat ik niet uit hoef te leggen dat een van de eerste dingen die achterwege blijven als je “minder kapitaalkrachtig bent” het bezoeken van een dierentuin of attractiepark is. Dit was dan ook al een jaar of 2/3 geleden. Met een grote glimlach op het gezicht kwamen we zaterdagochtend uit bed. Terwijl ik een tas inpakte met het nodige drinken en lekkers, bekroop mij echt zo’n schoolreisjesgevoel. We stappen op de fiets richting het verzamelpunt en de 3 bussen staan al op ons te wachten. Nu begint het toch echt te kriebelen!

De bus zit aardig vol en de stemming zit er goed in. Iedereen zit enthousiast te kletsen, de kinderen zijn heerlijk uitgelaten. We hebben er zin in, dat is duidelijk. Met een klein half uurtje komen we aan op de Beekse Bergen en lopen we met z’n allen richting de entree waar we onze toegangskaarten en zelfs nog een paar consumptiebonnen krijgen voor een drankje, frietje en snack. De dieren lijken ons al uitnodigend toe te roepen, terwijl we beslissen of we nu links of rechtsaf het park in gaan. Via het Safariplein lopen we naar het Kongoplein. We zien panters, chimpansees, een gemsbok, gnoes en gorilla’s waarna we richting de olifanten lopen terwijl we links en rechts over de Savanne uitkijken. Het blijft een bijzonder gezicht om zebra’s, giraffes, antilopen en buffels zo “vrij” rond te zien lopen.

 Rond 12 uur komen we aan in het Afrikadorp, waar we eerst een rondje om heen lopen. Hierna is het tijd om even te gaan zitten en eten. We leveren onze consumptiebonnen in en genieten in het zonnetje van onze frietjes met frikandellen en frisdrank. Na het eten gaan we nog langs de roofvogelshow, de loslopende ringstaartmaki’s (die wel heel erg dichtbij komen) en de zeeleeuwen. De gekkigheid en drukte van de apen blijven toch wel onze favoriet terwijl we de krokodillen best eng vinden met enkel een paar centimeter glas tussen ons terwijl een van hen echt naar ons lijkt te loeren. Alle katachtigen zijn duidelijk net zo lui als die van ons thuis: allemaal liggen ze heerlijk te chillen in het zonnetje.

De Bussafari is echt ontzettend leuk, we leren wat bij van de Ranger terwijl we kriskras tussen de dieren door rijden. Even waan je je echt op safari in Afrika. We moeten ook lachen om de giraffes die er net zo veel plezier uit lijken te halen als ze de ruiten van de bussen/auto’s “poetsen”. Hierna lopen we het laatste stukje terug naar het Kongoplein en kijken nog eens goed op de kaart: hebben we alle 100 diersoorten gezien? Gelukkig wel want de voetjes zijn behoorlijk moe van de 12 kilometer die we vandaag hebben gelopen. Tot slot pakken we de Bootsafari: leuk om het Safaripark nog van deze kant te zien. De buffels en neushoorn zijn aan het pootjebaden en de ringstaartmaki’s zitten op een kluitje om elkaar warm te houden. Een mooi einde van onze dag Safaripark Beekse Bergen!

Deze dag werd mogelijk dankzij de vele donaties die we, zoals afgesproken, gebruiken voor evenementen georganiseerd voor en door members. Dit jaar zetten we extra in op sociale activering zoals ontmoeten, samenkomen, samen dingen ondernemen. Dingen die tijdens de coronacrisis niet mogelijk waren.