FOTO’S: DAVID VROOM

Vandaag, Wereldarmoededag, is Quiet Community Groningen officieel van start gegaan. Dit werd gevierd met een feestelijk evenement in Beachclub Kaap Hoorn. Ruim honderd gasten woonden de kick-off onder het motto ‘halen, brengen en delen’ bij. Het gezelschap bestond uit members, sponsors, vrijwilligers, partners en overige warme contacten. Vanuit medialand waren journalisten en fotografen van Dagblad van het Noorden en een cameraploeg van OOGtv aanwezig. Die maakten deze reportage.

Verademing

Projectleider Marjan Moesker hield een indrukwekkend betoog over haar jarenlange ervaring als jurist in de armoedebestrijding. Ze nam het publiek mee in haar dagelijkse frustratie: zo graag willen helpen, maar tegen muren oplopen vanwege een oerwoud aan regels en procedures. Het feit dat zij destijds gevraagd werd om Quiet op te richten, voelde voor Marjan als een verademing. Tijd voor verandering: “Armoede verzachten vanuit het hart, met minder focus op de linkerhersenhelft.”

Namens de Gemeente Groningen overhandigde Paul Spoelstra een cheque ter waarde van 15.000 euro aan Quiet Groningen: een bijdrage aan de opstartkosten van Quiet Groningen. Fantastisch!

Tijdens de presentatie werd een tweetal filmpjes getoond: de campagnefilm van de actieweek #ikdeelquiet en de trailer van I, Daniel Blake. Begin 2018 organiseert Quiet Groningen namelijk een evenement, waarbij iedereen die Quiet een warm hart toedraagt zal worden uitgenodigd om deze film gezamenlijk te bekijken.

Diepe indruk

Op het podium verschenen niet alleen leden van het Quiet-kernteam, maar ook sponsors, vrijwilligers en members. Met name de verhalen van members maakten diepe indruk. De moed die zij opbrachten om publiekelijk hun verhaal te doen, de schrijnende situatie waarin zij verkeren, het vertrouwen dat zij hebben in Quiet… om stil van te worden!

Quiet Groningen maakt graag gebruik van de gelegenheid om alle gasten nogmaals te danken voor hun aanwezigheid. Er zijn nieuwe verbindingen gelegd en mooie ideeën ontstaan: een belangrijke stap voorwaarts!