Al jarenlang vindt in de stad Groningen begin oktober de 4 mijl-loop plaats. Veel sportievelingen melden zich elk jaar aan om massaal van Haren naar Groningen te lopen. In coronatijd moet dat natuurlijk anders. Dit jaar is de Menzis 4 mijl van Groningen dan ook virtueel. Via een app kun je in je eigen omgeving de 4 mijl lopen.
Ook het koppelen van de opbrengst van de Menzis 4 mijl aan een goed doel is langzamerhand een traditie geworden. Dit jaar is de keuze gevallen op Quiet Groningen. Wij voelen ons blij en vereerd!

Samenwerking

Johan Meijer is Senior Eventmanager van Golazo Noord Nederland / Menzis 4 Mijl, hij vertelt: “De Virtuele Menzis 4 Mijl (hardlopen) en de 4Mijl4You (wandelen) zijn 1 september officieel door Golazo Noord Nederland gelanceerd. Beide events zijn op 11 oktober onderdeel van de Nationale Nederlanden Runningday, waarin ook de Marathon Rotterdam, Eindhoven Marathon, Singelloop, Almere City run en Maastrichts Mooiste worden meegenomen.
Golazo Noord Nederland wil in samenwerking met Menzis, na alle annuleringen van evenementen, mensen in Noord Nederland in deze beperkende corona-tijd de kans geven om hun jaarlijkse 4 mijl ook dit jaar op een mooie, sfeervolle manier te lopen. De deelnemers worden – weliswaar digitaal – levensecht meegenomen in de beleving van een fysiek hardloopevenement. Deelnemen aan deze uitzonderlijke Menzis 4 Mijl van Groningen is dus geheel gratis, een cadeautje. Wij hopen dat veel mensen gaan meedoen aan deze bijzondere editie én dat we een mooi bedrag inzamelen voor Quiet Groningen. Samen maken we lawaai voor stille armoede!”

Gezamenlijk doel

In gesprek met Johan en Michelle Mencke (projectmanager Golazo) komt naar voren dat de Menzis 4 mijl en Quiet zich in feite allebei inzetten voor versterking en meer gezondheid in de samenleving. Quiet Groningen ziet het grote belang van meer beweging. Onze wens is ook meer aanbiedingen voor members te werven op het gebied van gezondheid en ontspanning. Zoals sportabonnementen, fietsen, kaartjes voor het zwembad of ijsbaan.
Behalve verzachting van armoede is een belangrijk Quiet doel members te versterken. We motiveren bijvoorbeeld middels coaching en kleine workshops naar gezonde leefstijl, bewegen en ontspanning. Dit levert een grote bijdrage aan een beter zelfbeeld, meer energie en minder isolement.

Meedoen

De virtuele 4 mijl schept mooie kansen voor Quiet members. Ook om mee te doen! Zoals member Barbara die van de week bij ons aan tafel zat: “Ik zie in mijn wijk veel alleenstaande moeders alleen thuis zitten. Eigenlijk wil ik zelf ook meer m’n huis uit, leuke dingen doen en een beetje afvallen…” We opperen Barbara wellicht te beginnen met een flinke 4 mijl wandeling in haar eigen buurt? Na wat nadenken raakt ze enthousiast: ‘’Ik kan de moeders in de buurt vragen om ook mee te doen!” Zou natuurlijk prachtig zijn. Op naar meer beweging en gezondheid. Met dank aan de virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen!