Quiet Groningen viert deze week, net als de community’s in Den Bosch en Maastricht, zijn eerste verjaardag.

In Groningen stond projectleider Marjan Moesker een jaar geleden aan het begin van haar Quiet-avontuur. Met haar maken we de balans van één jaar Quiet op. “Afgelopen jaar was erg druk, maar ook bijzonder mooi. Het voelt goed om op deze manier iets te kunnen betekenen. En ik wil graag iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor Quiet Groningen. Alles noemen gaat jammer genoeg niet, maar ik licht graag wat voorbeelden uit.”

Onder de indruk
“We organiseerden een filmavond over armoede met studenten van Stichting Star van Albertus Magnus georganiseerd. Zowel sponsors als members bezochten deze avond. Iedereen was erg onder de indruk. Ook door de fantastische donatie van 10.000 euro van de Albertus-studenten na afloop van de film!”

Attractie
“En wat te denken van Henk Morren, die complete uitjes verzorgt: een dagje Drouwenerzand Attractiepark, inclusief vervoer, bezoek en gratis entree. Geweldig! Vond een gelukkige member ook: Wij hebben een superleuke dag in Drouwenerzand gehad. Meneer haalde ons op en hij reed ons rond in zijn prachtige oldtimer. De kinderen hebben zich super vermaakt in het park. Bedankt voor deze mooie dag! Fantastisch toch, zo’n reactie?”

(Ver)delen
“Samen met Student Hotel, Hulpexpress en Voedselbank organiseerde Quiet een Semester Check Out Opruimdag. Als studenten verhuizen vanuit het Student Hotel blijven er allerlei spullen achter. Met een door de Voedselbank beschikbaar gestelde bus werden deze opgehaald. Member Mimoun bood spontaan zijn hulp aan. Etenswaren gingen naar de Voedselbank. Vrijwilligers hielpen met het sorteren en verdelen. De Hulpexpress bood aan alle spullen op te slaan in een aparte Quiet-opslaghoek. Borden, pannen, bestek en waterkoker vonden overigens meteen een nieuwe eigenaar: een gezin, dat naar Nederland was gevlucht nadat ze orkaan Irma alles kwijt was geraakt.”

Steun in de rug
Marjan blikt ook vast vooruit. “Ondertussen zijn er al veel mooie aanbiedingen vanuit de stad Groningen. Gezellige restaurants die heerlijke etentjes aanbieden en designwinkels die members prachtige make-overs aanbieden. We hebben al veel members blij gemaakt. Dat willen we dolgraag blijven doen, dus we blijven zoeken naar nieuwe sponsors. Ook vinden we het belangrijk dat de Quiet-inloop steeds meer een rustige en vertrouwde plek wordt. Een plek waar members langskomen met hun vragen en een goed gesprek hebben, met vrijwilligers en met elkaar. We werken met het Quiet-team stevig aan zo’n veilige omgeving. Want behalve het verzachten van armoede met de mooie aanbiedingen, hopen we zo ook veel members met een steuntje in de rug weer meer in hun kracht te laten komen!”