Grote vraag naar houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en dierenvoer.

De kranten staan er vol mee, inflatie in Nederland is de hoogste na april 1976. Deze forse toename komt vooral door de prijsontwikkeling van energie. Bijna 12 procent, dat is de inflatie in maart 2022 ten opzichte van een jaar daarvoor. Het kabinet kondigde eerder al een maatregelenpakket aan om de effecten deels te compenseren. Zo ging de accijns op brandstof per 1 april omlaag en wordt de btw op energie tijdelijk verlaagd. Ook zal er een tegemoetkoming door de gemeente worden gegeven aan de gezinnen met een laag inkomen.

Maar niet alleen energie en brandstof wordt duurder maar de prijzen voor het dagelijkse levensonderhoud zijn ook enorm gestegen. Wat als je al moeite had om de maand goed door te komen?
Tijdens de inloop bij Quiet Hilvarenbeek op donderdagmiddag wordt het steeds drukker. De meeste members van Quiet staan al voor de openingstijden in de rij. Vrijwilligers zijn druk bezig om de spullen die ze hebben binnen gekregen uit te stallen. Simone Bazelmans van Quiet vertelt: “Wekelijks ontvangen we van een bakker uit de gemeente overgebleven brood, bij de groenteboer op de weekmarkt groente en van een supermarkt ontvangen we houdbare artikelen die uit het assortiment gaan of tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Maar ook zijn we afgelopen tijd ontzettend geholpen door stichting Wij Wel, die houdbare levensmiddelen en boodschappenpakketten heeft gedoneerd aan Quiet Hilvarenbeek”
Veel van de mensen die bij Quiet Hilvarenbeek staan ingeschreven kunnen geen gebruik maken van de voedselbank, omdat ze net iets teveel overhouden per week. “Soms is dit maar een paar euro, waardoor ze geen recht hebben op een voedselpakket. Juist deze mensen zijn erg blij met het aanbod dat we op donderdag uitdelen”
Omdat er steeds meer mensen hulp nodig hebben is Quiet Hilvarenbeek gestart met inzamelpunten in de gemeente Hilvarenbeek. Inwoners kunnen bij deze punten levensmiddelen en verzorgingsproducten doneren. Van rijst en pasta tot shampoo en maandverband. Deze inzamelpunten zijn te vinden op onderstaande adressen:

Baarschot:
Baarschotsestraat 5

Biest-Houtakker:
Ome Toon, Biestsestraat 38c

Diessen:
De Eenhoorn, Theresiastraat 11

Esbeek:
Pastoor Jurgensstraat 10

Haghorst:
Sint Josephstraat 9

Hilvarenbeek:
Schoolstraat 20
Slibbroek 2a
Het Doel 10
Loostraat 11
Val. Thereskovastraat 17
Zadelmaker 60

“Wilt u iets doneren, dan zorgen wij dat we het uitdelen aan de mensen in de gemeente Hilvarenbeek die het ontzettend nodig hebben!” Mocht je zelf een inzamelpunt willen beginnen voor Quiet Hilvarenbeek? En zo je steentje bij willen dragen, neem dan contact op via hilvarenbeek@quiet.nl.