De Quiet Community’s in Nederland werken hard aan armoedeverzachting en empowerment. Daarover berichten ze op hun eigen pagina’s op deze site. Op de homepage doen we regelmatig een greep uit de recente ontwikkelingen bij de diverse QC’s. Inclusief de cijfertjes! Het mag dan inmiddels wel herfst zijn, we blikken hier even terug op de zomer.

In augustus kwamen de projectleiders van alle Community’s in Nederland samen om de klokken gelijk te zetten.

Den Bosch
In juli en augustus ontsnapten twaalf groepen members uit Escape Room Den Bosch. Ook aan cultuur geen gebrek, dankzij theaterfestival Boulevard. Niet alleen de members, maar ook de medewerkers Quiet Den Bosch lieten hun gezicht zien in de stad.

Drechtsteden
Uit de keuken van Roos’ zorgde voor een brede lach op het gezicht van de dochter van een member. Heel begrijpelijk, wie wordt er nu niet blij van zo’n vrolijke taart. En members genieten nog makkelijker van het aanbod van Quiet dankzij de nieuwe memberpasjes.

Groningen
Ook Quiet Groningen wist members een mooie zomer te bezorgen.
Supporter Clarien Cornelisse zaaide speciaal voor members een deel van haar moestuin in. Dit leverde uiteindelijk meerdere kratten biologische aardappels en groente op, in totaal ruim 200 kilo voor zestien gezinnen. Met Centrum de Poort werd een prachtige Quiet Zomerdag georganiseerd. Hier vond een veelheid aan activiteiten voor de kinderen van members plaats.

Maastricht
Twee gezinnen werden deze zomer verrast met een abonnement bij MVV. Van voetbal naar vakantie. Maastricht aan Zee, klinkt goed toch? Q
uiet-kids genoten er vier dagen lang van. Dank je Tout MaastrichtMet ‘Ik hou van Holland’ had Maastricht een leuke activiteit in petto voor de inloopochtend.

Tilburg
Ook in het Tilburgse gebeurde er een hoop moois. Geschikt schoeisel zorgde voor startklare members bij de Tilburg Ten Miles. En een van de Tilburgse members kreeg een nieuw kapsel aangemeten.

Naast armoedeverzachting wil Quiet haar members ook ‘empoweren’. Daarover gaat dit artikel. In augustus stond het in Stadsnieuws.

Rotterdam
Quiet Rotterdam is druk met de opstartfase van de community. Hierbij horen het vinden van sponsors en het regelen van publiciteit. Ook hier wordt hard gewerkt dus.

Hilvarenbeek
Ook in een dorp als Hilvarenbeek is armoedeverzachting heel welkom. De community daar nodigt inwoners dan ook van harte uit.

Hieronder zie je de tussenstand van eind augustus 2018: het aantal matches in dit jaar, en de aantallen members en sponsors van dat moment.

Aantal Den Bosch Drechtsteden Groningen Maastricht Tilburg
Matches 997 296 220 35 1314
Members 303 52 165 200 1208
Sponsors 88 20 45 60 387

* We spreken van een ‘match’ als een member daadwerkelijk gebruik maakt van een aanbieding van een sponsor.