De Quiet Community’s in Nederland werken hard aan armoedeverzachting en empowerment. Daarover berichten ze op hun eigen pagina’s op deze site. Voortaan zullen we op deze homepage regelmatig een greep doen uit de recente ontwikkelingen bij de diverse QC’s. Inclusief de cijfertjes!

Quiet Maastricht
In juni organiseerde Quiet Maastricht haar eerste kledinginloop. Ook ontstond er een mooie samenwerking met Les Tables, een samenwerkingsverband van 25 restaurants. Een congrescentrum haalde via het hardloopevenement Maastrichts Mooiste €1.015 op voor Quiet. Dit verhaal over een etentje laat mooi zien waar Quiet over gaat. 

Quiet Den Bosch
Quiet Den Bosch verzorgde een workshop Ontdek je Talenten. Vier members ontdekten hun eigen talenten door dit mooie aanbod van Kessels & Smit. Member Fieke wilde graag zelf iets betekenen voor andere members. Daarom schminkte zij tijdens de meivakantie alle kinderen die met hun ouders meegekomen waren. Een kleurrijke inloopochtend!

Quiet Tilburg
Quiet Tilburg liet zien dat je voor nul euro een heel geslaagde Suikerfeestinloopochtend kan organiseren. En de Tilburgse QC mocht een mooie cheque in ontvangst nemen na een rally. 

Quiet Groningen
‘Wie goed doet goed ontmoet’, dat gezegde ging op voor een aantal members van Quiet Groningen. Door hun positieve instelling komen er ‘vanzelf’ nieuwe aanbiedingen of leuke activiteiten op hun pad. En door hun enthousiasme en waardering worden sponsors weer extra gemotiveerd om mee te doen. Ook studenten lieten zien Quiet Groningen te steunen. 

Quiet Drechtsteden
Een member gaf aan dolblij te zijn met een aanbieding voor een gratis knipbeurt. Die kwam precies op het goede moment, want ze had zich al lang geen bezoek aan de kapper kunnen permitteren. Nog een schot in de roos: elke maand mogen 11 members genieten van een vaartocht van een uur dankzij Imbarcazione Barone. Een echt uitje! 

Quiet Rotterdam
Deze QC zit in de startfase. Quiet Rotterdam is dan ook druk met het vinden en binden van sponsors. Om te beginnen Copiatek, dat met een gul gebaar het printen van de memberpasjes mogelijk maakt!

Quiet Hilvarenbeek
Ook in Hilvarenbeek voorziet Quiet in een behoefte: er zijn al 33 members (en hun gezinnen) ingeschreven. En dat voor een kleine gemeente die steevast in de Top 20 van rijkste gemeenten staat… stille armoede is overal! 

Quiet Nederland
De mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitrol van de Quiet-formule zaten evenmin stil. Zo lanceerde Quiet onlangs een eigen app, waarmee alle Quiet Community’s op een gebruiksvriendelijke manier vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen. Hiermee wordt het voor members nog makkelijker om daadwerkelijk gebruik te maken van aanbiedingen van sponsors.

De halfjaarcijfers van 2018 laten de aantallen matches, members en sponsors tot en met eind juni zien.

Aantal Den Bosch Drechtsteden Groningen Maastricht Tilburg
Matches* 560 20 764 567 2.977
Members 250 51 157 184 1.156
Sponsors 74 16 40 51  376

* We spreken van een ‘match’ als een member daadwerkelijk gebruik maakt van een aanbieding van een sponsor.