Sinds enige tijd hebben we op de dinsdagmiddag een Quiet Inloop in het leven geroepen. In de mooie wachtruimte van de Voedselbank, kunnen members en belangstellenden wekelijks op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht. Een rustige en vertrouwde plek waar members langs kunnen komen met al hun vragen. Bijvoorbeeld over de gratis aanbiedingen of het downloaden van de app. Maar ook voor een goed gesprek.

Quiet zet zich in om vaak verborgen armoede te verzachten en mensen met een steuntje in de rug weer in hun kracht te zetten. De Inloopmiddag is daar een prachtig middel voor. In de veilige omgeving kan iedereen zichzelf zijn. Mensen komen met elkaar in contact en wisselen ervaringen uit. Soms is alleen een luisterend oor al genoeg. Daardoor kan menige situatie verbeterd worden. Met het onderling delen van kennis kan iedereen zijn voordeel doen.

Tijdens de Inloopmiddag worden regelmatig ook mooie aanbiedingen handmatig uitgedeeld, zoals kledingbonnen, etentjes als welkomstcadeau, Noorderzon-kaarten verkregen middels de prachtige actie ‘Geef een Toegift’, kaarten voor Kadepop, voetbaltickets of een kinderfiets.

Vrijwilligers van Quiet, zelf ook member of armoede-ervaringsdeskundige, staan met raad, koffie en cake in de Inloop klaar. “Iedereen is hier hetzelfde. Je hoeft hier niet uit te leggen wat het betekent om nagenoeg niets te hebben. Mensen weten dat omdat zij in dezelfde situatie zitten. Mensen putten daar kracht uit. Alle opsmuk valt weg en de gesprekken zijn dan ook veel intenser. Ik ben niet de enige, ik hoef me hier niet te schamen,” aldus een van de vrijwilligers van de Inloopmiddag.

Connie is ook member van Quiet en ontvangt in de Inloop alle informatie voor een midweekvakantie: “Het is zo fantastisch om nu een keer met zijn allen een paar dagen er tussenuit te kunnen. Jullie weten maar half hoeveel dit voor mij betekent.” Ze verlaat met een stralende glimlach de Inloopruimte.

Jos is binnen gelopen en vertelt over zijn mooie ervaringen bij sponsor coach Lucy Arts. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Op het puntje van zijn stoel vertelt hij door de ondersteuning meer durf te hebben gekregen. Dat hij nu zelfs in het komend seizoen zelf als coach bij de nieuwe training van BuitengewoonZijn mee gaat doen! Jos vindt dat iedereen dezelfde positieve ervaring verdient. “Leuk even met jullie gepraat te hebben”, zegt hij en verdwijnt uit de inloopruimte.

 

 

 

Er worden heerlijke appelen, biologische aardappelen en groenten langs gebracht. Door een Quiet-supporter in eigen moestuin voor de members gekweekt.

 

Elisa Tonegawa komt ook binnenwippen. Zij komt uit Japan en studeerde als internationaal student in Groningen. Ze had ergens over Quiet gelezen. Het sprak haar zo aan dat ze besloot iets te willen doen voor de Quiet-members. Ze vertelt dat ze graag op regelmatige basis Japanse koekjes voor de Inloop wil gaan bakken. Misschien, hoopt ze, kan ze members die het interessant vinden dan ook iets over de Japanse (voedings)cultuur vertellen. Zo’n leuk aanbod slaan wij natuurlijk niet af!