In het weekend van 31 augustus en 1 september vindt voor de 32e keer de Tilburg Ten Miles plaats. De deelname van Quiet-members aan dit loopevenement is een jaarlijks hoogtepunt van lokale en onderlinge solidariteit. Ook dit jaar slaan sponsors en vrijwilligers de handen ineen om zoveel mogelijk mensen de kans te geven mee te doen & optimaal te genieten.

Dat begint natuurlijk bij de organisatoren van de CZ Tilburg Ten Miles. Niet alleen stellen zij gratis startbewijzen, T-shirts, lunchpakketten en consumptiebonnen ter beschikking voor elke Quiet-loper, ook werd een budget gereserveerd om deze atleten-in-spe van gepast schoeisel te voorzien. Daardoor kreeg de training op woensdagmiddag 21 augustus in het Wilhelminapark een extra feestelijk tintje. Van tevoren konden de deelnemers zó binnenlopen bij co-sponsor Runshop Greg van Hest om de nieuwe schoenen in ontvangst te nemen. Goed geschoeid lieten zij zich vervolgens ‘afbeulen’ door onze eigenste bewegingscoach Stefanie van der Waals.

Samen met collega-vrijwilliger Clementine Verheijen stimuleert Stefanie de deelname én teamvorming van Quiet-members. “We zijn een aantal jaren geleden begonnen met een klein groepje, maar nu hebben we al 31 deelnemers. Mooi om te zien hoe mensen actief worden en samen hun grenzen beetje bij beetje verleggen. We beleven er met z’n allen erg veel plezier aan.”

Betrokken

Met dank aan de sponsors die dit mogelijk maken. Esther Croes van Quiet Community Tilburg: “Henk van Doremalen en Jolande Grijsbach van de Tilburg Ten Miles zijn zeer betrokken en enthousiast over hoe dit initiatief zich ontwikkeld heeft. En ik heb bewondering voor de manier waarop de mensen van Runshop Greg van Hest het onze members naar de zin maken. Ge-wel-dig.”

Op woensdag 28 augustus is er nog een gezamenlijke training in het Wilhelminapark, zodat het Quiet-team komend weekend in optimale conditie aan de start van de diverse TTM-onderdelen verschijnt.