Voor de gemiddelde Quiet-member blijft het catwalkgevoel doorgaans buiten bereik. Zo niet op vrijdag 1 juni. Die middag was er in MFA Het Kruispunt een spetterende modeshow. De modellen waren vrijwel zonder uitzondering Quiet-members. Zij hadden gereageerd op een oproep van Helicon-studente Amber Voogd, die tekende voor de organisatie. Een week voor de grote dag hadden alle modellen een kledingset mogen uitzoeken bij sponsor Tante Pollewop, de boetiek voor tweedehands kleding aan de Molenstraat 47.

Alvorens daadwerkelijk op de catwalk te worden losgelaten werden de sterren-voor-één-dag zowel inwendig als uitwendig goed geprepareerd. Dankzij de uitgebreide catering hoefden onze fotomodellen zich nu eens niet uit te hongeren, en ruim voor ieders opkomst sloeg de visagiste uitgebreid haar slag. De fraaie aankleding van de zaal verhoogde de feestvreugde, en het enthousiaste gejoel was dan ook niet van de lucht toen met veel flair de stijlvolle creaties werden geshowd.

Fotografe – en Quiet-vrijwilliger – Alessandra Mignardi maakte bijgaande prachtige foto’s van de happening. Maar er zijn nog meer tastbare herinneringen. Zo mochten alle modellen de door hen geshowde kleding houden, en kregen ze ook nog eens waardebonnen en een goodiebag van Tante Pollewop. Namens alle modellen: heel erg bedankt voor deze superleuke activiteit!