Quiet Nijmegen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de honderdste member is ingeschreven! Angela Kaspers-Van Lierop wilde graag met ons op de foto voor deze gelegenheid. In tegenstelling tot veel mensen die in armoede leven, is ze behoorlijk open over haar situatie.

“In het begin schaamde ik me wel, toen ik een paar jaar geleden voor het eerst bij de voedselbank terecht kwam. Ook voor de kinderen vond ik het heel moeilijk, ik was bang dat ze gepest zouden worden. Maar ik heb gemerkt dat als je je mond niet opentrekt, je niet de hulp krijgt die je nodig hebt. Ik heb me daarom over die schaamte heengezet. Ik hoop ook met mijn openheid en eerlijkheid andere mensen over de streep te kunnen trekken om hulp te aanvaarden.”

Angela besloot om zich ook zelf in te gaan zetten voor mensen in armoede. Ze verzamelt samen met haar vader Henk van Lierop voedsel, kleding, speelgoed en huisraad voor mensen die nét niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Ze hebben hiervoor een stichting in het leven geroepen: Gratis kan je elkaar helpen. “En doordat we zo onszelf zijn komen we juist bij mensen binnen die normaal de deur gesloten houden.”

Nadat het een tijdje goed ging, zijn Angela en haar man helaas nu weer in de financiële problemen gekomen. Maar ze blijft optimistisch: “We moeten altijd positief blijven en blijven strijden!”

Er verscheen ook een artikel over Angela in de bijlage Vrouw van de Telegraaf