Dat Quiet zijn vleugels binnen Nederland uitslaat weet zo langzamerhand iedereen wel. Wie de foto’s bij dit artikel bekijkt, zou de indruk kunnen krijgen dat we nu ook al ‘los’ zijn in Indonesië. Navraag bij Eric Rugebregt, gastheer bij Quiet Tilburg, leert dat de vork net even anders in de steel zit.

Rabo-shirts

“In 2007 heb ik, voor het eerst na 56 jaar, een reis gemaakt naar mijn geboorte-eiland Roti, pal ten westen van Timor. Toen ik mijn geboortehuis in de hoofdstad Baä bezocht, kwam ik in contact met Defers Pingak, een leraar Engels, die daar ook voetbaltraining aan de jeugd geeft. Die kinderen waren razend enthousiast bezig, maar voor de training moesten ze altijd eigen sportkleding gebruiken, als ze die al hadden. Helaas kon ik toen nog niks voor ze betekenen. Maar het bleef in mijn achterhoofd zitten. Dus toen er na de Tilburg Ten Miles een aantal oranje Rabo-shirts met het Quiet-logo over waren, dacht ik meteen aan Defers en zijn groep van 25 kinderen. Even overleggen bij Quiet, iedereen vond het een leuk plan, en toen kon er een flink pakket naar Indonesië worden gestuurd.”

Op de groei

Dat is ruim drie weken onderweg geweest, maar het geduld werd ruim beloond. Eric ontving tal van foto’s uit Baä, waarop de lokale jeugd trots in hun nieuwe outfit poseerde. “De mensen zijn daar gemiddeld kleiner dan hier, dus we hadden met opzet de kleinere maten geselecteerd. Sommige shirts kunnen desondanks járen mee”, lacht Eric. “Het belangrijkste is dat we er die jongens een groot plezier mee doen en het groepsgevoel bij hen versterken.”