Op donderdag 16 november jl. vond in het Centre Céramique in Maastricht de 7e Maatschappelijke Beursvloer Maastricht & Heuvelland plaats. Hier ontmoeten bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar, om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Met gesloten beurs. De Quiet Community gaf ook acte de présence op dit bijzondere evenement.

De Maatschappelijke Beursvloer wordt jaarlijks georganiseerd door welzijnsorganisatie Trajekt met als doel om mensen en wensen met elkaar te verbinden. Voor de Quiet, als een nieuwe organisatie in de Maastrichtse gemeenschap een uitgelezen mogelijkheid om verbinding te zoeken. Niet alleen om contacten te leggen, maar het was ook een ideaal podium om mensen en organisaties kennis te laten maken met haar doelen en werkwijze. Carola, Iris, Jolanda, Jeroen en Kees gingen dan ook vol enthousiasme de beursvloer op, een spannend moment.

Met het (letterlijk) klinken van de gongslag werd de beursvloer voor geopend verklaard en kon het team van de Quiet op zoek naar bedrijven en organisaties met een interessant aanbod. Quiet Maastricht heeft op dit moment nog geen vaste kantoor- of inlooplocatie, dus was het ook zoeken naar bedrijven die wat dat betreft van dienst konden zijn. Maar natuurlijk was er ook volle aandacht om interessante aanbiedingen voor de (toekomstige) members te bemachtigen.

Voor Carola, Iris, Jolanda en Jeroen was de beursvloer een nieuwe ervaring. Op het eerste gezicht kwam de drukte op de beursvloer nogal chaotisch over, maar al gauw bleek dat er een duidelijke, logische indeling van bedrijven en organisaties was, waardoor het steeds eenvoudiger werd om de juiste mensen te vinden en aan te spreken. Gedurende de twee uur op de beursvloer werden er acht mooie matches gemaakt en vele interessante contacten gelegd. De reacties na afloop van het Quiet-team waren dan ook louter positief. Jeroen: “Van tevoren vond ik het razend spannend om met vreemden een gesprek aan te gaan, maar achter bleef dat iedereen heel open en vriendelijk was”. 

Kortom, een leerzame en nuttige ervaring. Volgend jaar zijn we zeker weer present.

Wij maakten een match met de volgende organisaties:
Rocca Sport & Adventure
Maurice Hertog Fotografie & Webdiensten
Dansschool Reality
Beeldplus
Stichting MosaLira
Top geregeld!
MVV Maastricht
– Voetreflex Seffinga
– Mosaqua
– Buro Potentieel
– Huiskamer Limmel
– Joost van Eek