Ze komen met zijn drieën bij de inloop binnen: Frans Tel (38), Madita Tel (34) en hun 5 maanden oude dochter, die nieuwsgierig de wereld inkijkt. Met een kopje koffie en cake erbij vertelt Madita: ‘Na de bevalling bleek dat ik lymfoedeem had. Om de dag moest ik ingezwachteld worden. Geen pretje met drie kinderen. Daarbij werkte ik er ’s nachts nog bij om de verjaardag van de kinderen te kunnen vieren. Geld voor steunkousen en fysiotherapie was er niet. Dankzij Quiet kon ik voor een uitgebreid traject van 10 behandelingen bij fysiotherapeute Lianne Holzapfel van MCZ terecht. Daar ben ik zo dankbaar voor. Quiet heeft ons leven een stuk aangenamer gemaakt.’

Door een mooie donatie begin dit jaar van Jelmer Spijksma van OR-Quest is Quiet Groningen in staat af en toe in schrijnende situaties bij te springen. Zodoende konden de benodigde steunkousen voor Madita ook aangeschaft worden.

‘Mensen zeggen vaak dat armoede eigen schuld is, ’vertelt Madita, maar niets is minder waar. ‘Frans en ik doen er werkelijk alles aan, maar alles wat je hebt bijverdiend moet door de regeltjes de volgende maand weer ingeleverd worden op je uitkering. Alle mogelijkheden voor ons om het eens een beetje ruimer te hebben, worden zo de kop ingedrukt. Fijn dat Quiet er is. Kunnen wij ook eens genieten. Armoede hoeft geen geheim meer te zijn en het is zeker niet iets waar je je voor moet schamen. Wij hebben er ook niet om gevraagd. Gelukkig zijn er altijd mensen die anderen willen helpen.’ En veel van hen zitten bij Quiet.