Samen met een paar lokale helden en de Reshare Store Groningen werd de hal van The Student Hotel gevuld met mooie (vintage) kleding in alle kleuren en maten voor heren en dames. Voor iedere Quiet member waren er gratis kledingbonnen van Reshare beschikbaar! Iedereen (behalve de members) betaalde 1 euro entree. De opbrengst was voor het goede doel. Het leverde Quiet 250 euro op! Het was een zeer geslaagde en gezellige dag!

De week daarna was er bij the Student Hotel, zoals gebruikelijk bij het eind van het studiejaar, de uitcheck dag van buitenlandse studenten. Er blijven dan vaak allerlei zaken liggen in de hotelkamers. Om zomaar weg te gooien is natuurlijk erg jammer. We bedachten een Semester Check Out Opruimdag!

Samen met member Mimoun die spontaan zijn hulp aanbood, werden met een door de Voedselbank beschikbaar gestelde bus, veel food en non-food producten opgehaald. Ook de mensen van the Student Hotel staken de handen flink uit de mouwen. De food artikelen werden naar de Voedselbank gebracht. Een aantal vrijwilligers van de Voedselbank Groningen, hielpen meteen met het sorteren en verdelen van de meegebrachte waren.

Sietze den Iseger van Stichting de Hulpexpress bood aan alle non-food artikelen op te slaan. In zijn werkplaats heeft hij een aparte Quiet opslaghoek ingericht. Een aantal borden, pannen, bestek en waterkoker vonden overigens meteen een nieuwe eigenaar: een door orkaan Irma berooid naar Nederland gevlucht gezin.

De samenwerking tussen Sietse en Mimoun verliep zo goed, dat zij binnenkort bijeenkomen om te kijken of zij werkafspraken kunnen maken.  Dat past natuurlijk prachtig bij de Quiet-filosofie: als je iets doet, krijg je er meestal ook iets voor terug, maar je moet wel zelf beginnen.

Al met al weer een zeer succesvolle dag waarbij warme en nuttige verbindingen ontstonden.