Een van de speerpunten van Quiet Community is om members in staat te stellen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Nou, wat betreft Quiet-kid Mike (11) hoeven we geen handje te helpen, die schopt het zelf al ver genoeg. Minstens elf meter in elk geval. Dat deed hij zo goed dat hij de Rabo PinPin Penaltybokaal veroverde.

De trots die hij op de foto uitstraalt, moet ook onze sponsor Rabobank Tilburg en omstreken goed doen. Zij nodigden eerder dit seizoen een team van Quiet-kids uit om mee te doen aan een van de voorronden. Mike werd ingeloot en schoot vervolgens tijdens de rust van Willem II -Utrecht vijf keer keihard raak. Ook de halve finale doorstond hij, zodat hij afgelopen zondag mocht aantreden in de finale. In de rust van Willem II’s laatste thuiswedstrijd tegen Emmen liet Mike de keeper wederom vijf hoeken en gaten zien. Tot enthousiasme van zijn ouders Carina en Marco: “Zó leuk dat dit via Quiet mogelijk is gemaakt. Mike kreeg ook nog een seizoenskaart voor Willem II, helemaal geweldig.”

Talentscouts van buiten Quiet kunnen Mike observeren op de velden van FC Tilburg, waar hij in de JO13-1 speelt als… keeper.