Quiet Tilburg viert, als ‘oudste’ van al onze community’s, dit jaar zijn eerste lustrum. Dat wordt opgeluisterd met enkele bijzondere producties, bedoeld om extra aandacht voor stille armoede en de Quiet-formule te genereren. Zo werd een 16 pagina’s tellende Quiet Tilburg Courant gemaakt. De hele oplage van maar liefst 40.000 exemplaren is de afgelopen twee weken huis-aan-huis verspreid door zo’n 65 members en vrijwilligers.

Sinds 9 oktober worden Tilburgers bovendien op zes plekken in de stad geconfronteerd met de keerzijde van de welvaart. Zonder opsmuk wordt met 12 posters steeds de harde realiteit voor (te) veel Tilburgers getoond. Armoedecijfers die tot nadenken stemmen en – hopelijk – tot actie aanzetten. Naast deze somber stemmende feiten brengt de ‘Quiet Expo’ veel positiviteit: members stralen vanaf de posters uit dat activiteit je verder brengt.

En uiteraard worden de sponsors uitgebreid bedankt voor de ruim 25.000 geluksmomenten die zij de members hebben bezorgd. In deze ook voor veel sponsors moeilijke tijd is de uitspraak van Rabia Alizadah van restaurant Sarban een treffende uitsmijter van de Expo: “Als we elkaar vasthouden valt er niemand om.”

Klik op de afbeeldingen om de Quiet Tilburg Courant te lezen en de Expo te bekijken.