Dankbaar, blij en zeer vereerd. Dat zijn we bij Quiet Den Bosch, nu we maar liefst € 27.500, – aan lunch- en dinerbonnen kunnen uitreiken aan onze members. Dit betekent dat we ruim 500 huishoudens blij kunnen maken met een etentje voor meerdere personen buiten de deur. Iets wat normaal gesproken niet voor hen is weggelegd, simpelweg omdat ze er geen geld voor hebben.

Degene die dit mogelijk maakt, is Stichting 1184. De sociale stichting die zich inzet voor de Bossche samenleving en die het Bosch’ Kookboek in het leven riep. Lid Martin Vroom bedacht een jaar geleden de actie naar Alkmaars voorbeeld, in de eerste plaats om de lokale horeca te steunen. In ruil voor een recept voor het boek, vloeit de opbrengst van het kookboek terug naar de door corona zo geteisterde sector. Samen met andere leden zette hij alles in het werk om het boek te realiseren. Martin wilde het project echter breder trekken en zo besloten ze 50% van de winst toe te kennen aan Stichting Quiet. Wel met de afspraak het gehele bedrag te besteden aan lunch- en dinerbonnen van deelnemende horecaondernemers, voor Quiet members. En dat doen we natuurlijk.

 

 

 

Wij zijn verrast en dankbaar dat dit avontuur, waarvan we vooraf niet wisten hoe deze zou eindigen, zo’n succes is geworden! (Martin Vroom, Stichting 1184)

Hartverwarmend
Dat sluit ook perfect aan op onze actie van begin dit jaar ‘Twee vliegen in een klap’, waarbij we sponsoren opriepen restaurantbonnen te kopen bij Bossche horecaondernemers om aan Quiet te doneren. Vervolgens delen wij die weer uit aan members. De totale winst op het kookboek bedraagt € 50.000. Een enorme opbrengst! Wat bij deze actie extra hartverwarmend is, is het feit dat sommige horecaondernemers hun deel ook nog aan ons doneren, waardoor we zelfs meer dan die 50% ontvangen.

Het laat zien hoe de Bossche horecaondernemers Quiet een warm hart toedragen. Het kookboek is inmiddels een collectors item, want alle 3000 exemplaren zijn verkocht. Maar dat kan ook niet anders, in zo’n bourgondische stad. Wij zijn verheugd, dat nu ook members hiervan kunnen genieten.

DTV maakte een mooi item van de uitreiking van de cheque door stichting 1184. Deze kun je hier bekijken.

Foto’s: Jimmy Suarez
Tekst: Wilma van Rooijen