Zoals jullie misschien wel weten is Quiet Nijmegen gebouwd op een team van vrijwilligers. Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen functie en kwaliteiten binnen het team, en door een goede samenwerking kunnen we alles rondom Quiet mogelijk maken. We willen jullie graag een kijkje achter de schermen geven en jullie kennis laten maken met ons team. Vandaag trappen we af met onze eerste vrijwilliger: Mia Peters.

Tekst: Rebecca van Veen

Mia is bijna vanaf het begin, in 2018, actief bij Quiet. Ze is geboren in Breda maar verhuisde voor haar studie Antropologie naar Nijmegen en mag zich nu inmiddels al 50 jaar een echte Nijmegenaar noemen. Naast Antropologie heeft ze ook Personeel en Arbeid gestudeerd. Als Mia niet bezig is voor Quiet, is ze het liefst aan het schilderen, etsen en edelsmeden. Verder is ze haar hele leven al actief met volleyballen en maakt ze graag mooie wandelingen.

Wat is jouw functie binnen Quiet Nijmegen?

“Ik ben lid van het sponsorteam en ik beheer vooral het dashboard. In het dashboard vinden de matches plaats tussen het aanbod van de sponsors en onze members.”

Hoe ben je bij Quiet Nijmegen terecht gekomen, en wat zorgde ervoor dat je je voor Quiet wilde inzetten?

“Ik ontmoette een oud-collega van mij uit een vorige baan. Zij is met twee anderen Quiet Nijmegen begonnen, en dacht ‘wellicht is dit iets voor Mia nu ze gestopt is met werken’. Het sociale domein heeft mij altijd getrokken en ik vind het belangrijk om een zinvolle bijdrage aan de samenleving te leveren. Ik gun iedereen geluk en plezier, bijvoorbeeld in de vorm van een leuk avondje uit. Maar dat moet je je wel kunnen veroorloven. Als ik daar een steentje aan bij kan dragen, dan doe ik dat graag.”

Wat geeft jou binnen dit werk de meeste energie?

“Ik vind het geweldig om mee te denken over leuk aanbod in aanbiedingen voor members. Tevens is het fijn om ervoor te zorgen en te zien dat bedrijven en sponsoren zich ook voor een zorgzame samenleving inzetten. Vooral de bewustwording bij sponsors, dat niet iedereen zich kan veroorloven om naar de film, een restaurant of een wedstrijd van NEC te gaan, is voor mij van groot belang.

Als ik zie dat members blij zijn met een aanbieding, bijvoorbeeld als ze weer eens naar de kapper kunnen of als een kind een nieuwe jurk krijgt, dat is fantastisch en geeft mij echt energie.”

Wat is tot nu toe je mooiste herinnering aan je werk bij Quiet Nijmegen?

“Ik vind het heel mooi als we leuke, positieve reacties van members krijgen. Dit kan zijn dat ze een reactie achterlaten via het dashboard of Facebook, maar ook als mensen bij ons langskomen om een pakket met spullen op te halen.”

Wat is jouw geheime talent?

“Tja, wat is mijn talent… dat zouden anderen denk ik beter kunnen beantwoorden, haha! Maar ik denk zelf: ik ben creatief, overzie best veel, ben enthousiast en vrijwel altijd goed gehumeurd.”

Om af te sluiten, wat wens je voor Quiet Nijmegen in de toekomst?

“Ik wens Quiet Nijmegen voor de toekomst nog veel nieuwe vrijwilligers toe die zich voor ons willen inzetten. Ook wens ik ze nieuwe sponsoren toe, die ondanks de coronacrisis toch ook aan de medemens willen denken. Tot slot wens ik een eigen ruimte op een leuke en centrale locatie, zodat we nóg meer zaken voor elkaar kunnen krijgen en ook het contact met de members kunnen versterken.”