Presentatie Quiet 500 #3

Dinsdagochtend 5 oktober. Armoede is een actueel thema: vroeg wakker worden met Ralf Embrechts op radio 1, 2 én Veronica. En vervolgens in nagenoeg iedere krant een artikel over de Quiet 500 en de Quiet Community’s. Nog niks gezien? Quiet bij de NOS, Op1, Omroep Max, Hart van Nederland en HLF8 met Johnny de Mol op SBS6!

De dag van de presentatie van de derde editie van de armoedeglossy Quiet 500. De dag waarop de kracht van Quiet voelbaar wordt. Members, vrijwilligers, medewerkers, sponsors, financiers, pers, familie, BN-ers en de Quiet 500-makers samen met maar één doel: bewustwording creëren rondom stille armoede.

Dit doen we door te vertellen, verzachten en versterken. Lawaai maken. In de pers. Op radio, tv en social media. Steun krijgen van velen waaronder Jandino, Kluun en kamerleden. Allemaal voor de presentatie van Quiet 500 #3 in het hart van de democratie – Nieuwspoort, Den Haag. Ik ben zó trots op onze Quiet-members die het lef hebben gehad om in de schijnwerpers te gaan staan en hun verhaal te vertellen in de Quiet 500 én in de media. De schaamte voorbij.

Naast de verhalen van veerkrachtige members, doen we een oproep tot rebellie op de vierkante meter: ‘Kijk wat jij kunt doen’. Die oproep werd wel heel letterlijk genomen. Een melding bij de politie Haaglanden: ‘mensen met vlaggen willen protesteren’. Agenten komen verhaal halen. Na uitleg heeft Quiet er weer drie ambassadeurs in uniform bij. Versterking 😉

Donderdagmiddag 7 oktober. De mailbox is ontploft en de telefoon trilt continu. Ik ben dankbaar en blij. Licht op stille armoede.

Marieke van Bommel, voorzitter Quiet