Spontaan aangesloten in de groeiende rij van Quiet-sponsors: Dress for Success Maastricht. Bestuurslid Therese Corbeij vertelt over deze bijzondere match.

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden voorziet van representatieve kleding én praktische ondersteuning om succesvol te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen zij mensen, met een minimuminkomen en onvoldoende financiële middelen op weg naar economische onafhankelijkheid.

Vreugdesprongetje
Therese Corbeij, bestuurslid van Dress For Success in Maastricht: “Toen ik via de website van Quiet Community Maastricht kennismaakte met het Quiet-principe, maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Dit is een mooie laagdrempelige manier om mensen, die wij ook bij Dress for Success ontmoeten, opnieuw zin in het leven te geven. De basis van vertrouwen bij Quiet spreekt mij erg aan, de verwennerijtjes geven mensen een boost en de community biedt ruimte voor het delen van verhalen, net zoals bij ons tijdens het passen gebeurt.”

Gratis adviezen en kleding
Therese en alle andere vrijwilligers helpen in de Dress for Success-winkel aan de Voltastraat 38 bij het samenstellen van een nieuwe outfit: deze moet zowel bij de functie als bij de persoon passen. De kleding in de winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat Dress for Success géén winstdoelstelling heeft, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt. Zo zorgen ze er samen voor dat mensen tot in de puntjes verzorgd voor de dag komen en ze de kans op een goede eerste indruk niet hoeven te missen.
“In de praktijk blijkt onze aanpak voor veel mensen een uitkomst. Klanten vertellen dat ze door de kleding én adviezen van Dress for Success met meer zelfvertrouwen solliciteren en sneller dan ze dachten nieuw werk gevonden hebben,” aldus Therese.

Logische samenwerking
Rebecca, een klant bij een van de Dress for Success-winkels, zegt het heel duidelijk: “Ik heb nog geen baan, maar ik voel me wel gesteund door Dress for Success in mijn nieuwe outfit. Het heeft me een duwtje in de rug gegeven om door te zetten. Ik kom er wel. Wacht maar af!”
Veel mensen zijn actief op zoek naar een (betaalde) baan die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimuminkomen valt het niet altijd mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Therese zegt hierover: “Het is best logisch dat wij met Quiet gaan samenwerken. We denken bijvoorbeeld aan een doorpasmiddag tijdens de inloopdag bij de Quiet of het aanbieden van feestelijke kleding om naar het theater te gaan. Mooie kwaliteitskleding, die we wel binnenkrijgen, maar waar we niet direct iemand mee naar een sollicitatie zouden sturen, kan letterlijk prima ‘passen’ voor een avondje-uit. Immers ook daarbij geldt dat je maar één kans krijgt om een goede eerste indruk te maken.”

Over Dress for Success in Maastricht

Dress for Success Maastricht is gevestigd aan de Voltastraat 38. De winkel is alleen op afspraak geopend. Wie de winkel wil bezoeken voor een kleedafspraak of het doneren van kleding, kan een afspraak maken via 06-15548926 of dfs.maastricht@hotmail.com.