Chaos (afgeleid van het Griekse woord Χάος) is een woord dat doorgaans wordt gebruikt om een situatie aan te duiden waarin totale wanorde of verwarring heerst.

Ken je dat? Dagen die aan je voorbijvliegen. Dagen waarin je vooral bezig bent met informatie verwerken die van alle kanten op je afkomt. We hebben steeds meer behoefte om orde te scheppen in de chaos want zonder orde is het moeilijk om de focus op onze doelen te behouden.

Hierbij 3 tips:

  1. Laat niet wachten tot morgen wat je vandaag kunt doen

We weten dat je soms moe bent of een vermoeiende dag hebt gehad. Probeer de dagelijkse taken echter niet uit te stellen. Dit verhoogt alleen maar de hoeveelheid werk en tijd die je in elke activiteit moet investeren.

       2. Ga van chaos naar orde en maak lijsten

Mensen die goed zijn in het creëren van orde uit chaos zijn grote fan van lijstjes. Dit is een geweldige manier om doelen te stellen, zodat je niets vergeet. Het kan je ook helpen om je gedachten te ordenen. Dus pak een pen en wat papier en begin alles wat je moet doen op te schrijven

        3. Een plek voor alles

Creëer ook voor alles een specifieke plaats. Gebruik manden, dozen, mappen en alle hulpmiddelen die je bij deze taak kunnen helpen. Leer dingen op hun plaats te zetten. Soms als we niet weten waar we dingen moeten opbergen en ze gewoon van kamer naar kamer gaan.

 

Met dit in mijn achterhoofd, gaan we vanuit Quiet Roosendaal weer verder.

Orde scheppen in onze eigen chaos!

Later meer!

 

Groetjes vanuit de Westrand,

Christa en Karin

 

Plaatsingsdatum: Roosendaal, 22 juni 2021