Voordat Quiet Den Bosch officieel van start ging, namen Petra van Gruijthuijsen (VoetBuro) en Marjolein Janssen (Cuizien) contact met ons op. Geraakt door een bericht uit de media, boden zij spontaan hun diensten aan. Hoe mooi is dat? Dé droom van elke organisatie die draait op sponsoring en bijdragen!
Wat beweegt deze twee Bossche dames om zich in te zetten voor Quiet en zo bij te dragen aan een stukje verzachting van stille armoede?

Petra, getrouwd en een dochter, werd getriggerd door een bericht op social media en direct gepakt door het verhaal. “Ik besefte me direct dat mij dit ook kan overkomen en hoe fijn ik het zou vinden als er dan mensen zijn die me ondersteunen, even naar me luisteren, een knuffel geven. Mensen die ervoor kunnen zorgen dat je je zelfvertrouwen niet verliest. Uiterlijke verzorging hoort daar zeker bij, omdat daar als eerst op wordt bezuinigd. De pedicure is dan zo belangrijk want als je voeten niet gezond zijn kan dit nogal wat consequenties hebben voor je lichaam,” benadrukt Petra. Sinds twee jaar runt zij haar pedicurepraktijk in Fort Isabella, Reutsedijk 7 in Vught. Ze is ervan overtuigd dat deze bijdrage aan Quiet haar blik zal verruimen. VoetBuro biedt maandelijks een member van Quiet Den Bosch een klassieke voetbehandeling aan.

Marjolein werd net als Petra gegrepen door een verhaal over Quiet uit de media en het liet haar niet meer los. Mensen in armoede worden vaak over één kam geschoren, terwijl dat niet voor elke situatie geldt. Zeker kinderen hebben daar geen invloed op. Marjolein verzorgt kookworkshops en catering aan huis én heeft een duidelijke mening: “Elk kind verdient het om een keer een superleuk verjaardagsfeest te vieren. Eén om nooit te vergeten. Daar wil ik graag aan bijdragen!” Marjoleins sponsoring bestaat uit een tas vol boodschappen waarmee ze naar de jarige gaat. Terplekke gaat de jarige job, samen met vijf vrienden of vriendinnen aan de slag om een heerlijke, zoete High Tea óf een tafel vol hartige Spaanse tapasgerechten te maken. Marjolein ondersteunt de koks in spé en zorgt voor een gezellige middag met een mooi en lekker resultaat!

Wij zijn blij met deze twee dames en hopen dat ze zich lang aan Quiet verbinden!