Op maandagmiddag 24 februari mogen er er een flink aantal Quiet-kids en hun ouders gratis carnaval gaan vieren met op het populaire Tjeukefist in Poppodium 013. Robbie van den Broek, Kim Loomans en Marleen de Ridder van de  Carnavalsstichting Tilburg kwamen tijdens de drukbezochte inloop van vorige week samen met Tjeuke de 50 kaarten overhandigen, inclusief de snoepstempelkaarten voor de kinderen en de door Poppodium 013 geschonken consumptiemunten.

Maar er was meer. Samen met Dutsch Workwear had de stichting een spontane carnavalskledinginzamelactie opgezet. In diverse wijkcentra en basisscholen en bij Dutsch stonden speciaal daarvoor gemaakte boxen. Tijdens de inloopochtend mochten alle aanwezigen een keuze maken uit het rijke aanbod. Op de foto showen Dientje, Ringo, Aicha en Vanessa de door hen gekozen uitdossing.

Samen groen-oranje, zo luidt de kernboodschap van Carnavalsstichting Tilburg. “We willen dat alle inwoners van Kruikenstad samen carnaval kunnen vieren. Ook de Kruiken en Kruikinnen die minder te besteden hebben”, licht voorzitter Patrick Dewez toe.

Ruim voor het losbarsten van carnaval had alle kleding zo een nieuwe eigenaar gevonden. Namens allen: heel hartelijk bedankt voor al deze inspanningen en mooie gebaren!

Bij de foto: