MT-personenvervoer is een compact bedrijf dat een ruime ervaring heeft met het verzorgen van vervoer voor particuliere en zakelijke klanten, rouw- en trouwvervoer, mindervaliden, mensen met een zorgbehoefte, luchthavenshuttles en documenten. Door hun persoonlijke benadering en het streven naar een hoge kwaliteit, zijn zij al jaren een mooi visitekaartje voor Maastricht én de taxibranche.

Roel Spinhoven en Maarten van den Berg richtten in 2009 ‘Méh Jong’ op, een jong en dynamisch taxibedrijf, dat erg snel en in positieve zin opviel. Niet alleen door hun ‘bloemetjestaxi’s’, de vrolijk met bloemetjes bestickerde Mercedessen, maar ook door de vriendelijke en snelle bediening naar hun klanten. Kevin Drobny sloot zich vrijwel direct na de oprichting als derde man aan en nam naast het rijden ook het wagenparkonderhoud voor zijn rekening. Zij noemden zich ‘ruiters van de stad’, een gedicht daarover van Maarten gaf mooi aan waarom. Kijk voor dat gedicht maar eens op www.taxi-maastricht.nl

Inmiddels zijn de bloemetjes van de auto’s en is ‘Méh Jong’ uitgegroeid tot een volwassen vervoersbedrijf. Het jeugdig enthousiasme en de vriendelijkheid zijn nog steeds gebleven, directievervoer zit nu ook in het pakket. Het groeien betekende ook aandacht voor onze maatschappij en het milieu. Ook hierin toont zich het vernieuwende karakter van het bedrijf. MT-personenvervoer is de eerste in Maastricht die met een Tesla mensen vervoert. Daarnaast doet het bedrijf aan maatschappelijk betrokken ondernemen, door ook naar goede doelen te kijken en deze waar het kan te ondersteunen.

Kevin: “We mogen nu onze klanten verwennen, door ze rond te rijden in een Tesla. Goed voor het milieu, mooi om te zien. Onze gasten vragen of ze alsjeblieft door de Tesla mogen worden opgehaald én voor ons als chauffeurs is het een genot om in dit soort auto’s van de toekomst te kunnen rijden.”

De Quiet Community Maastricht, die op een andere manier met armoede omgaat, past in het principe van MT-personenvervoer: vernieuwend, aandacht voor mensen met zorgbehoefte, tijd en aandacht geven aan elkaar, klaar staan voor elkaar, enzovoort.

Kevin zegt: “Via mijn oom hoorde ik van de Quiet en het was voor ons geen enkele discussie of wij hieraan mee zouden willen doen. We gaan in overleg met de Quiet Community Maastricht om te zien hoe we deze organisatie kunnen steunen door onze expertise en middelen in te zetten. De stadruiters worden ambassadeurs van Quiet Community Maastricht.”

Quiet Community Maastricht maakt lawaai voor stille armoede! “Een Tesla is fluisterstil… misschien is dat wel het evenbeeld van Quiet: stil, op de achtergrond, maar o zo snel en efficiënt”, bevestigt Kevin met een brede lach.